Jinan University eli 暨南大学

Yliopisto, jossa opiskelen Guangzhoussa on siis Jinan University (暨南大学). Se on yksi Kiinan vanhimmista yliopistoista, sillä se perustettiin vuonna 1906 Nanjingin kaupunkiin. Yliopisto liitettiin osaksi Shanghain Fudan Universityä vuonna 1949 Kiinan kansantasavallan perustamisen jälkeen. Vuonna 1958 Jinan University perustettiin uudelleen Guangzhouhun. 

Jinan Universityssä on yhteensä viisi kampusta, joista kolme sijaitsevat Guangzhoussa, yksi Shenzenissä ja yksi Zhuhaissa. Yhteensä näillä viidellä kampuksella opiskelee vähän yli 50 000 opiskelijaa. 

Valitsemani kurssit ovat lähteneet ihan hyvin käyntiin. Chinese governament and politics kurssi on mielenkiintoisesta nimestään huolimatta melko tylsä ja opettaja puhuu yllättävän epäselvää englantia, vaikka hän on opiskellut Australiassa ja Englannissa. Plus luennoilla tehdään kaikenlaisia turhia tehtäviä, joiden tarkoitus on jäänyt melko epäselväksi. Selected readings on chinese classics kurssi on ihan mielenkiintoinen, mutta aika kaukana omasta osaamisesta, sillä tähän mennessä olemme käyneet läpi eri kiinan aikakausien runoutta ja sitä, kuinka esimerkiksi chu ci ja shi jing runot eroavat toisistaan tyylillisesti ja sisällöllisesti. Kiinan kielen kurssi on silti ollut tähän mennessä mielenkiintoisin ja hyödyllisin. Onneksi emme aloittaneet kurssia ihan alkeista, vaan siellä on oikeasti oppinut jotain uuttakin. 


Kurssit ovat yleiseltä ilmeeltään aika yläaste/lukiomaisia, sillä suullisia esityksiä on paljon ja jokaiseen asiaan pitää vääntää powerpoint-esitys. Jos olisin tutkinto-opiskelijana täällä ja lukukaudesta pitäisi maksaa jotain, voisin olla melko pettynyt kurssien tasoon. Tällein vaihtarina sillä ei ole kuitenkaan kauheasti väliä itselleni, sillä odotukset kurssien tasosta eivät olleet alunperinkään kovin korkealla. 

Matkalla metroasemalle.

Yliopiston urheilukenttä.

Perusaamupala: sitruunateetä sekä mangoa ja masikkahilloa
puurolla.

Vaihtareille ei ole oikeastaan järjestetty minkäänlaista orientaatiota, vaan kaikesta on saanut itse ottaa selvää. Juuri pari päivää sitten saatiin opiskelijakortit rekisteröityä, joten nyt ne toimivat kulkukortteina asuntolaamme. Ehkä nyt kaikki byrokraattiset asiat on siis saatu hoidettua. Avasin myös kiinalaisen pankkitilin, joten enää ei ole tarvinut pitää käteistä mukana, vaan oikeastaan kaikki maksaminen hoituu puhelimella joko wechatillä tai alipayllä. Asuntolassamme on myös kotiintuloajat, arkisin klo 23.30 ja viikonloppuisin 00.00. Sen jälkeen asuntolan ovi lukitaan kettingillä ja lukolla, joten on pakko herättää asuntolamme vartija eikä voi vaan yrittää äkkiä mennä sisään. Jos tulee kolmesti kuukaudessa myöhässä kotiin, saa jonkinlaisen varoitussoiton, jossa kysellään syitä myöhästelyyn. Ilmeisesti tämä ei kuitenkaan päde vaihtareihin, sillä minulla on jo se kolme myöhästymistä kun Chengdun lentoni olivat yölentoja ja yhdellä toisella vaihtarilla myöhästymisiä on varmaan ainakin kuusi. Hyviin väleihin asuntolan vartijan kanssa myöhästelyillä ei kuitenkaan pääse. 

Tästä ei ihan niin vaan mennä sisään.

Tuutorimme veivät meidät syömään perinteistä kantonilaista ruokaa.

Koulumme kanttiinin ruoka ei ole kyllä kehuttavaa. Se on halpaa, mutta kaikki
maistuu vähän samalta ja sellaiselta limaiselta. Onneksi ihan yiopiston vieressä
on kuitenkin lukuisia ravintoloita niin ei täällä kuitenkaan nälkään pääse kuolemaan.

Kotiintuloajoista huolimatta asuntolamme on ihan hyvä ja asumisen edullisuus lämmittää aina sydäntä. Koko lukukauden asuminen maksoi yhteensä 2000 yuania eli hieman alle 300 euroa. Omaa pyykinpesukonetta on kyllä hieman ikävä, sillä kampuksen lähellä olevat pesulat ovat todella kalliita. Niinpä paras vaihtoehto on pestä pyykit käsin. Ja nyt meille on muuten selvinnyt, miksi lämmintä vettä ei ole tullut aamuisin. Lämmintä vettä tulee 9.30-11.30 illalla eikä aamulla :D Eli aamuisin hanasta ei tule lainkaan lämmintä vettä. 

Ensimmäisen kerran tuntui, että oli saastesumua ilmassa.

Kävimme katsomassa Captain Marvelin, joka oli onneksi
puhuttu englanniksi eikä dubattu kiinaksi. 

Täällä ruokakaupoissa on aina paljon kuivattuja asioita, joita
saa itse ottaa pussiin kuinka paljon haluaa ja hinta määräytyy
painon mukaan. Mulla ei nyt ihan selvinnyt mitä tässä on,
mutta varmaan joitain papuja ja herneitä.

Paikallisia snäcksejä: matchasuklaavohvelikeksejä ja joitain
hedelmätaateleita (?). 

Tällaista tänne tällä kertaa. Ostin juuri junaliput ensi viikonlopuksi parin tunnin matkan päähän Yangshuoon. Vietän siellä pari päivää ja sitten olisi tarkoitus ottaa bussi alle ja mennä Dazhain kylään katsomaan Longjin riisiterasseja muutamaksi päiväksi. Olen aika innoissani tästä reissusta, sillä kuvat riisiterasseista sekä Yangshuon karstivuorista ja Li-joesta näyttävät aikas kivoilta. Toivottavasti vaan säät suosii. 


Terkkuja Suomeen :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia Pekingistä

Mystinen Myanmar osa 3

Taiwanin parhaat osa 1