Seoulin parhaat

Vähän hävettää, että blogi on jäänyt ihan hunningolle, mutta elämä on ollut hullun kiireistä eikä aikaa ole juuri liiennyt millekään ylimääräiselle. Mutta nyt, kun viimein liikenee vähän aikaa koneen ääreen istumiselle, niin ajattelin kertoilla vähän parin viikon takaisesta Etelä-Korean reissusta. Matkustin sinne siis itsekseni HK Expressin siivillä, mutta vietin Seoulissa paljon aikaa Minheen, Yooran sekä Yeonsun kanssa. Reissu oli kyllä aivan huikea ja säät suosivat! Satuin saapumaan Seouliin juuri täydellisenä aikana, sillä kirsikankukat kukkivat ja sää oli ihanan keväinen. Yövyin hostellissa 10 hengen dormissa, joka oli muuten oikein passeli, mutta siellä oli vaan yks suihku/vessa sille 10 henkilölle... Vähän joutui aamuisin odottelemaan suihkuvuoroa, mutta muuten hostelli oli oikein kiva ja siisti. G Guesthouse Itaewonissa, jos joku on joskus matkustamassa Seouliin ja kaipaa edullista majoitusta. Oiskohan ollut noin kympin yö. 


Seoulin parhaat:

SAKURA

Hongkongissakin on vähän kirsikankukkia, mutta olihan se kyllä ihan eriasia nähdä niitä Koreassa, missä niitä oli oikeasti paljon ja joka puolella.








RUOKA

Tarviiko mainita enenpää. Korealainen ruoka on vaan parasta ja erityisesti kun kaverit tietää kaikki parhaat paikat.


Korealainen barbeque. Tilataan lihaa tietty määrä ja sit sitä paistetaan itse ja
syödään lisukkeiden, kuten kimchin kanssa.

Perinteinen korealainen jälkkäri, "shaved ice
dessert".

Pannareita aamupalaksi.



Vähän tacojakin väliin, ettei tuu ihan yliannostusta korealaisesta ruuasta.


Seoul City Wall

Tein pari patikointireissua Seoulin kaupunginmuurille sillä aikaa kun kaverit oli koulussa tai jos niillä oli muuta tekemistä. Kaupungin muuri oli tosi hieno ja paikoittain kapusin aika korkeallekin. Nätti ilma oli houkutellut paljon muitakin patikoijia, joten eksymisen vaaraa ei ainakaan ollut. Ja ainakin tuli halvaks reissu, kun en shoppaillut melkein mitään, vaan kävelin vaan ympäri kaupunkia :D 











Arkkitehtuuri

Seoul oli tosi kaunis sekoitus vanhaa ja uutta arkkitehtuuria, sillä kaupunki on täynnä historiallisia rakennuksia ja palatseja. Käytiin muunmuassa vanhassa kuninkaan palatsissa. 










Vuokrattiin hanbokit eli perinteiset korealaiset mekot ja mentiin ottaan kuvia
kuninkaan palatsin puutarhaan. Minhee ja Yeonsu oli superiloisia, että sai tästä
turresta viimein syyn tehdä tän:D

"Great King" ja me. Aukiolla, jossa oli joku mielenosoitus. Niitä on kyllä tosin
kuulemma joka lauantai.



Semmonen Korean reissu! Vähän enemmän kuvia kuin tekstiä tällä kertaa. Tykkäsin kyllä Seoulista paljon ja tuntui, että kaupunkiin pääsi vielä paremmin sisälle paikallisoppaiden kautta. Esimerkiksi itekseni en ois voinut mennä joihinkin näistä ruokapaikoista, sillä menut oli koreaksi. Kavereilta sain myös hyviä suosituksia, mitä tehdä ja nähdä heidän ollessaan koulussa. Oon sanonut näin varmaan joka paikasta missä oon käynyt, mutta peukku ylös Seoulille, loistova paikka, paljon erilaista tekemistä vaikka pidemmäksikin aikaa!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1