Mystinen Myanmar osa 3




Kylläpäs aika onkin lentänyt Suomessa. Nyt on aika postata viimeiset jutut ainakin tältä erää blogiin. Baganista otin bussin alle Mandalayhin. Bussi oli tällä kertaa minibussi ja se oli taas tungettu liian täyteen... Matka itsessään oli joku 6 tuntia, mutta se meni ihan mukavasti jutustellessa kanssamatkaajien kanssa. Lounastauolla yksi tyyppi osti paistetun lepakon ja yritti tarjota sitä kaikille, mutta ketään ei kyllä innostanut maistaa sitä :D 

Mandalayssa yövyin myös Ostello Bellossa. Mandalay on suurkaupunki kuten Yangonkin, mutta vaikutelma kaupungista oli jotenkin vähemmän hektinen ja kiireinen. Osallistuin hostellin muiden tyyppien kanssa retkelle, jossa vuokrattiin pakettiauto ja kuljettaja päiväksi ja hän vei meitä erilaisiin nähtävyyksiin ja paikkoihin. Retki kesti jonkun melkein 12 tuntia, mutta ehdimme kyllä näkemäänkin paljon. 


Luostarin ruokajono. Siellä asusti yli 1000 munkkia!

Miksi oi miksi Aasiassa myydään aina vain makeita
poppareita.





Retkipäivänä oli tosi pilvinen päivä mutta niin kuuma.
Se ilmankosteus oli jotain ihan käsittämätöntä.



Melkein unohdettiin meidän kengät kukkulan laelle... Onneks myyjät muistutti
meitä ottamaan ne mukaan niin ei tarvinnut kiivetä uudestaan ylös:D 



Mandalayn "vanhan kaupungin" kiertelyn jälkeen mentiin
veneellä saarelle, jossa kärrykyyti oli ainoo vaihtoehto
kulkemiseen apostolinkyydin lisäksi. Valittiin jälkimmäinen.




Mandalayn "vanhan kaupungin", joka oli siis joku Amapuran kuningaskunta nimeltään jos muistan oikein, ja saaren jälkeen viimeinen kohde oli U Bein silta. Se on maailman pisin enää käytössä oleva puinen silta, ja tarkoituksenamme oli katsella auringonlaskua sieltä. Aika pilvistä oli, mutta silta oli kyllä kiinnostava paikka. Nähtiin muunmuassa nyrkin kokoinen hämähäkki. Yäk.








Seuraavana päivänä lähdin yhden tanskalaisen ja britin kanssa tutustumaan Mandalayhin pyörillä, jotka vuokrasimme päiväksi hostellin lähistöltä. Pyöräily oli melkoisen mielenkiintoista helteessä ja siellä kaikkien autojen keskellä, mutta hengissä selvittiin kuitenkin. 


Ymmärtääksemme nämä olivat siis hautoja.


Kengät siis piti jättää aina ulkopuolelle, kun meni pagodojen tai temppelien
alueelle. Kivet ja laattapäällysteet olivat aivan sairaan polttavia paljain
jaloin...

Kavuttiin myös Mandalay kukkulalle. Reitti kulki ikäänkuin kävelytunnelissa ja matkan varrella oli aina jotain nähtävää ja kioskeja ynnä muita. Reitti oli yllättävän pitkä ja luultiin joku viisi kertaa, että saavuttiin jo perille, mutta aina reitti vaan jatkui eteenpäin kulman takaa :D









U Bein sillasta kuva hostellin seinällä.

Näkymät hostellin kattoterassilta.

Paenang currya <3 Ja tietty mangosmoothieta.

Yömarkkinoilla.

Tällaisia puuhailin Mandalayssa. Mandalayn jälkeen lensin vielä pariksi päiväksi Bangkokiin, josta lensin sitten Suomeen Moskovan kautta välilaskulla. Oli kyllä huikea reissu Myanmariin ja koko vaihtovuosi oli sanoinkuvaamattoman hieno. Vasta nyt on oikeasti alkanut tajuamaan, mitä kaikkea sitä tulikaan nähtyä ja koettua, sekä miten ainutlaatuinen kokemus oli kyseessä. Vaihtovuosi opetti minulle älyttömän paljon itsestäni ja elämästä, sekä se antoi minulle kroonisen matkakuumeen ja tärkeitä ystäviä Aasiasta ja Euroopasta. Kiitos kaikille blogini lukijoille, on ollut mukava huomata, että kotosuomesta löytyi kiinnostusta kuulumisiani kohtaan :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1