Kuulumisia Pekingistä

你们好! Heippa hei taas!

Terveisiä täältä Kiinan pääkaupungista Pekingistä (北京). Olen ollut nyt täällä sellaiset kaksi viikkoa suunnilleen, sillä saavuin Pekingiin elokuun lopulla. Syy siihen, minkä takia olen Pekingissä, on kuuden kuukauden työharjoitteluni. Näin ollen asun Pekingissä ainakin helmikuun loppuun saakka. Kirjoittelen kuulumisia taas blogin puolelle aina silloin tällöin, vaikkakin arkipäivisin ei varmaan tule tehtyä paljoa mitään kovin ihmeellistä, sillä liikenneruuhkat ovat melkoisia ja välimatkat Pekingissä ovat hyvinkin pitkät. Mutta viikonloppuisin on hyvin aikaa tutkia Pekingiä ja sen lähiympäristöä. 

Asunnon sain onneksi läheltä työpaikkaa, matkaa on vain kaksi kilometriä, joten se on juuri sopiva kävely- tai pyöräilymatka. 

Vähän saastesumua ilmassa. Kuitenkin yleisesti ottaen ilmanlaatu
on ollut parempi kuin mitä odotin!

Kotitalo.

Asun nk. gated communityssä, jossa on kiva puisto
talojen keskellä.


Ikeaan oli totta kai pakko päästä ostamaan pakolliset lakanat, tyynyt ja peitot ynnä muut kämpille. Suunnitelmana oli tehdä vaan nopea täsmäisku Ikeaan töiden jälkeen, mutta liikenneruuhkien takia olin kotona kuitenkin vasta kolme tuntia myöhemmin. Ikeat itsessään ovat jo nähtävyyksiä Kiinassa, sillä porukka tulee sinne näyttelyhuoneisiin nukkumaan, syömään eväitä, pelaamaan korttia... täytyyhän ne huoneet testata, ennen kuin tekee ostopäätöksen. 

Työviikon jälkeen lähdin viikonloppuna hieman tutkimaan kaupunkia. Kävelin pitkin katuja, kävin syömässä Cheesecake Factoryssä sairaan hyvää juustokakkua ja suuntasin kaupungin pölyä pakoon Beihai puistoon.

Ihmisjoukot valuvat Kielletystä kaupungista pois. Itse en käynyt sisällä vielä,
kävelin vain ohi.

Kielletyn kaupungin muuri ja vallihauta.

Beihai puisto.


Otin myös viikonloppuna suunnaksi Pekingin 798 Art Districtin. Alue oli todella viihtyisä ja iso! Käytin muutaman tunnin alueen katutaiteen ja lukuisten ilmaisnäyttelyiden ja -gallerioiden tutkimiseen. Paljon jäi vielä alueelta varmasti nähtävää seuraavaan kertaan, mutta parin tunnin jälkeen kuumuus vei voiton ja päätin jatkaa matkaa.


Tämä oli kivan yksityiskohtainen maalaus, jossa riitti tutkittavaa.


798 Art District oli rakentunut vanhalle tehdasalueelle.

Siinäpä vasta kiinalainen ajatus. Kovaa työntekoa arvostetaan.


Ja nyt on taas se aika vuodesta, Mid-Autumn festival eli keskisyksyn juhla! Se tietää paljon kuukakkuja. Töissä kiinalainen työhuonetoverini on maistattanut minulla mm. Yunnanin provinssin makeaa lihatäytteistä kuukakkua, Shaanxi provinssin taatelitäytteistä kuukakkua (tämä oli lemppari!) ja perinteistä kuukakkua, jossa on punapapuja ja ankan munan keltuainen. Työpaikkamme kiinalaisilla on perjantai siis vapaa töistä, koska se on virallinen keskisyksynjuhlapäivä, mutta suomalaisilla se on normaalityöpäivä. Voi siis olla, että perjantaina työmatkaliikenne on kerrankin ihanan rauhallinen, kun lähes kaikilla kiinalaisilla on vapaapäivä.

Perinteinen kuukakku

Sellaista Pekingiin! Ensi viikonlopun suunnitelmista ei ole vielä tietoa, mutta ehkäpä suuntaan Sanlitunin ostoskaduille pyörimään ja käyn tsekkaamassa jonkun Pekingin kuuluisista nähtävyyksistä. 

- Anette

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1