Oi marraskuu


Suomessa ei ole varmasti kovinkaan montaa henkilöä, jonka ehdoton lempikuukausi olisi marraskuu. Ja miksi olisikaan. Marraskuussa on kylmää, märkää, pimeää 20 tuntia päivästä ja muutenkin jotenkin masentavaa. Se on vähän turha välikuukausi syksyn ja talven välillä. Pekingin marraskuu näytti melkoisen erilaiselta Suomen marraskuuhun verrattuna ja se suorastaan vilahti ohi. Suomessa marraskuu tuntuu aina kestävän ikuisuuden. Pekingin marraskuuhun kuuluivat sateettomat ja kirpeät päivät. Aurinko paistoi viikossa vähintään viitenä päivänä. Töistä lähtiessä siinä viiden tai puoli kuuden aikaan oli jo pimeää, mutta aamut olivat valoisia ja lounastunnilla lähti mielellään muuallekin syömään kun toimistorakennuksen alakertaan, kun matkalla sai nauttia yleensä auringonpaisteesta.  

Mitä kaikkea sitä siis tulikaan marraskuun viikonloppuina tehtyä?

1. Ensimmäisenä viikonloppuna suunnitelmana oli mennä toisen harjoittelijan kanssa katsomaan taivaan temppeliä eli Tiantania (天檀). Ja mentiinkin, mutta ei oltu huomioitu marraskuun alkamista. Pekingissä marraskuussa alkaa talvikausi eli kaikkien puistojen ja nähtävyyksien aukioloajat on lyhyempiä. Päästiin siis Tiantania ympäröivään puistoon, mutta itse temppelin ovet olivat menneet jo kiinni. Oh well, joku toinen kerta siis. Mentiin sen jälkeen vielä käymään viereisillä helmimarkkinoilla. Laitoin siellä geelikynnet, jotka on itseasiassa vielä nytkin, kuukauden jälkeen hyvässä kunnossa. 

Näkyi sieltä muurien takaa hieman jotain tästä Pekingin
yhdestä kuuluisimmasta nähtävyydestä.

Kuun sirppikin näkyy.

Melko kuvauksellinen taivas.

2. Seuraavana viikonloppuna mentiin isommalla porukalla käymään taas Kiinan muurillla!  Eri osuudella kylläkin kun missä kävin viimeksi. Vuokrattiin auto ja kuski päiväksi, kun meitä oli sen verran monta. Maksettavaa tuli kyydille ja pääsylipulle about 15e, eli ei ollut pahan hintainen. Mentiin niin kutsutulle Lakeside Great Wallille eli Huanghuachengiin (黄花城), jonne oli kuitenkin Pekingistä yli 80 kilometriä. Päivä oli todella kaunis ja aurinkoinen, mutta tuuli oli tosi kylmä! Tarkoituksena oli pitää piknik muurilla, joten ajateltiin vähän että mitenköhän meidän käy. Noh, muurille kapuaminen oli todellakin työn takana, sillä muuri oli todella jyrkkä monine nousuineen ja laskuineen. Siinä sai hyvin lämmön päälle ja tuulikin onneksi laantui aika sopivasti. Niinpä vietettiin muurilla aikalailla koko päivä, sillä saavuttiin paikalle joskus kymmenen jälkeen ja lähdettiin takaisin Pekingiä kohti puoli viiden maissa. 


Muuri kiemurteli ylös ja alas pitkin vuoren rinteitä.


Onneksi laitoin vedenkestävät kengät, sillä reitti muurille kulki
pieniä askelmia pitkin padon viertä.

Se viikonloppu oli todella kävelyntäyteinen, sillä samana viikonloppuna kävin myös tutustumassa Pekingin hutongkujiin, joissa kierrellessä kului useita tunteja. Vein Shanghain konsulaatin harjoittelijan myös syömään Pekingin ankkaa, sillä hän oli viikonloppureissulla Pekingissä.


Pekingin ankka on oikeesti kyllä hyvää.

3. Marraskuun kolmantena viikonloppuna käytiin toisen harjoittelijan kanssa katsomassa Pekingin oopperaa! Viime keväänä Chengdussa vieraillessani näin teehuoneella Sichuanilaista oopperaa, joka erosi pekingiläisestä aika paljon puvustukseltaan ja tarinaltaan. Ainakin tässä pekingiläisessä oopperassa oli muutamia pienempiä tarinoita, eli juoni ja hahmot eivät olleet koko aikaa samoja. Plussaa ainakin tässä näytöksessä olivat myös lavan molemmilla sivuilla näkyvät tekstitykset. Tämän ansiosta juonessa pysyi hyvin mukana. Lisäksi jossain tarinoissa oli upeita action kohtauksia, joka teki katsomisesta oikein viihdyttävää ja tunti kului hujauksessa. Pääsimme myös lipuillamme aika lailla eturiviin ja lipun hintaan kuului myös perinteisiä pekingiläisiä snacksejä ja teetä, joka oli oikein kiva lisä. Lippu maksoi muistaakseni suunnilleen 20e, mikä oli mielestäni ihan kohtuuhintainen, koska kuuleman mukaan liput voivat olla tosi kalliitakin. Varattiin liput vasta näytöstä edeltävänä päivänä, joten voi olla että siinä oli jotain alennusta sitten mukana. 


Sunnuntaina menin myös huoltojoukkojen ominaisuudessa katsomaan ja kannustamaan Suomen jalkapallojoukkuetta viidettä kertaa pelattavassa Sino-Nordic turnauksessa. Joukkueemme oli siis koottu Pekingissä asuvista suomalaisista tai suomikytköksen omaavista henkilöistä. Joukkueita oli yhteensä kahdeksan, jokaisen Pohjoismaan edustajajoukkue ja kolmen eri kiinalaisorganisaation joukkue. Suomi sijoittui hienosti turnauksessa viidenneksi, joka oli viime vuoden 7. sijasta selvä parannus. 



4. Neljäntenä viikonloppuna menimme suurlähetystön toisten harkkareiden kanssa leffaan! Mietittiin pitkään ja hartaasti, mitä leffaa menisimme katsomaan, ja päädyimme Frozen 2 leffaan :D Menimme vähän pienempään leffateatteriin Dongzhimenin suunnalle ja liput 3D-näytökseen maksoivat vain 6e. Leffa oli myös onneksi englanniksi puhuttu eikä dubattu kiinaksi. Leffa oli mielestäni oikein toimiva ottaen huomioon, että leffasarjojen toiset osat eivät ole yleensä kovin kummoisia. Lisäksi Lapista inspiraationsa saaneet maisemat ja viittaukset saamelaiskulttuuriin lämmittivät mieltä. 

Samana viikonloppuna kävimme myös samaisten henkilöiden kanssa katsomassa Tianning pagodaa (天寜寺塔). Paikka oli vähän randomalueella keskellä lähiötä, mutta mielestäni paikka oli näkemisen arvoinen, sillä pagoda oli todella hieno ja yksityiskohtainen. Lisäksi sitä ei oltu maalattu millään kirkkailla muovisilla väreillä, vaan sitä oli entisöity vain hieman. Se näytti sopivan rappeutuneelta ja haalistuneelta, joten oli helppo uskoa sen olevan lähes alkuperäisessä kunnossaan ilman massiivisia entisöintioperaatioita. Virkistävää. Tietysti jos Pekingissä on aikaa vain viikko, niin ei tämä sitten varmastikaan ole ykkösnähtävyyskohde, sillä Pekingissä on niin valtavasti nähtävää. 




Joulukuu tulee olemaan melko kiireinen, sillä joulu lähestyy ja kaikki työt ja tapahtumat pitää saada purkkiin ennen lomaa. Lähden 22.12 Taiwaniin tapaamaan kavereita ja tulen olemaan siellä muutaman viikon. Odotan matkaa kyllä jo todella paljon, sillä kaikki sanovat Taiwanin olevan aivan huikea mesta! Ja vaikkei siellä mitään rantalomakelejä ole, niin on siellä silti lämpimämpi kuin Pekingissä hehe. Huomenna menen syömään työlounaan Pekingin ainoaan suomalaiseen ravintolaan, on kyllä kiva saada suomiruokaakin välillä, vaikka ei sitä nyt varsinaisesti ole ikävä ehtinytkään tulla. 

再见!Näkemisiin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1