Arkipäivä, maanantai 30.9.2019

Pekingissä arki on alkanut rullaamaan melko mukavasti. Muistaakseni kirjoittelin aikoinaan Hongkongissa ollessani arjesta siellä. Nykyään Pekingissä arkipäiväni näyttävät aika erilaisilta kuin  2,5 vuotta sitten vaihto-opiskelijana ollessani, joten nyt on mielestäni hyvä hetki avata, millaiseksi arki on alkanut täällä muotoutumaan. Itse asiassa maanantaina 30.9.2019 olen ollut tasan kuukauden Pekingissä! Aika kuluu kyllä hurjaa vauhtia, onneksi työharjoitteluni kestää kuusi kuukautta yleisemmän kolmen kuukauden sijasta. 

6.47
Herään hieman ennen herätyskellon soittoa, niinkuin yleensäkin, jos tiedän joutuvani heräämään aamulla vähän tavallista aikaisemmin. Avaan verhot ja kurkistan ulos. Ulkona näyttää olevan taas mukavan aurinkoinen päivä, vaikkakin ilmansaasteista johtuen vähän samea. Ihmekö tuo, kun saastemittari näyttää 174. Asteikolla arvot 150-200 luokitellaan epäterveelliseksi. Meikkaan pikaista vauhtia, ja otan jugurtin mukaan, jotta voin juoda sen hississä. Asun 27. kerroksessa, joten hissiä saa yleensä odotella jonkin aikaa.

Näkymät huoneeni ikkunasta.

7.50
Astun ulos ovesta. Ulkona täytyy aina hetken aikaa kävellä töihin päin ja etsiskellä vapaana olevaa pyörää. Nyt niitä on vähemmän kuin tavallisesti, sillä katuja siistitään pyöristä Kiinan Kansantasavallan 70-vuotisjuhlapäivää varten. Viimein löydän vapaan pyörän ja alan polkemaan muutaman kilometrin matkan töihin kaikkien muiden työmatkalaisten kanssa. 

Joka-aamuinen liikenneruuhka.

8.17
Saavun töihin pyörän etsiskelystä huolimatta silti hyvissä ajoin, sillä tarkoituksenani on tarkastaa vielä muutamia juttuja sähköpostista ennen kuin lähdemme Beijing Sport Universityyn tapaamiseen.

Työpaikalla Kerry centerissä.

Työpaikkamme on CCTV:tä eli kiinalaisen tv-kanavan toimipistettä
vastapäätä. Rakennus on yksi tunnistettavimmista Pekingissä sen
oudon muodon takia. 
8.30 
Työpaikan auto ottaa meidät kyytiin ja lähdemme kohti BSU:ta. Tapaaminen on vasta tunnin päästä, mutta Pekingissä on hyvä varautua liikenneruuhkiin, joten joka paikkaan täytyy lähteä hyvissä ajoin.

BSU:n kampuksella.

Hieno karttapallo.

11.15
Saavumme takaisin työpaikalle.

11.50
Lounastunnin aika. Lähden läheiseen China Mall:in ruokakauppaan hakemaan kylmän nuudeliaterian. Kaupassa otetaan itse ainekset kulhoon, joka punnitaan ja hinta määräytyy annoksen painon mukaan. Annokseni maksaa yleensä 1,5-2,3e. Huomionarvoista myös on, että tarjolla on vain erilaisia kasviksia, nuudeleita ja jonkinlaista tofua, joten kyllä Kiinassakin osataan tehdä maittavaa kasvisruokaa. Olen nyt syönyt kuukauden ajan samaa ateriaa hieman varioiduilla kasviksilla, saa nähdä ehtiikö siihen kyllästymään jossain vaiheessa kuuden kuukauden aikana. (välihuomio: en ole näköjään kuukauden aikana onnistunut ottamaan tästä annoksesta yhtäkään kuvaa, vaikka olen syönyt sen vähintään joka toinen päivä :D selvästi lounaalla on aina hirveä nälkä, niin ei ole tullut mieleen kuvailut)

12.50
Aika jatkaa töitä. Jatkan sähköpostien kirjoittelemista ja excel-taulukon täyttämistä. Järjestämme muutamaa koulutukseen liittyvää tapahtumaa Pekingissä, joissa on paljon yksityisohtia muistettavana, joten excel on oikein mainio asioiden hallussa pitämiseen.

14.47
Huomaan, että puhelimeni vpn on taas alkanut yhtäkkiä toimimaan

16.12
Ajatukset alkavat hieman harhailemaan, joten käyn täyttämässä vesipulloni toimiston vesiautomaatista. Pieni kävelyreissu keittiöön on hyvä hengähdystauko tietokoneella istumiseen.

17.01
Työpäivä oli siinä. Työpaikkamme toinen harjoittelija on lähdössä samaan aikaan ulos, joten lähdemme kävelemään yhdessä lähialueille ja katselemaan, mitä Peking näyttää. Kuljimme myös Pekingin venäläisen kaupunginosan halki. Siellä oli kauppojen nimetkin kyrillisillä aakkosilla kirjoitettu. Tarkoituksenamme oli suunnata hänen kotinsa lähellä olevaan barbeque paikkaan, mutta se oli jostain syystä kiinni tänään. Toivottavasti vain väliaikaisesti, ettei se ole lopullisesti suljettu. Päätimme sitten suunnata toiseen hänen suosimaansa ravintolaan, jossa tarjoillaan chongqingilaista ruokaa.

Suurlähetystöjen residenssien läheinen Ritan Park.



18.21
Saavumme ravintolaan ja päätämme tilata muutaman annoksen ruokaa, jonka jaamme.

Papuja, munakoisoa ja mapo tofua. Ah, niin hyvää. Mapo tofun päälle ripotellaan
yleensä jauhettua possua, mutta pyysimme annoksen ilman lihaa, sillä kaverini
on kasvissyöjä.

19.20
Viittoilemme tarjoilijan tuomaan laskun ja lähdemme eri suuntiin, minä kohti Shuangjingia ja hän worker's stadiumia. Päätän kävellä kotiin, sillä ilma on mukavan leuto.



The Place kauppakeskuksen kattoon oli viritetty valtavat
videonäytöt, joista pystyi seuraamaan jotain tapahtumaa livenä.

Punaista tottakai ja mahtipontinen musiikki soi. Täyttäähän
Kiina sentään 70-vuotta 1.10.2019.

20.25
Saavun kotiin ja keitän muutaman kananmunan seuraavaksi päiväksi. Siirrän myös kuvia kännykästä tietokoneelle ja muokkailen niitä hieman. Päätän vielä katsoa yhden jakson korealaista sarjaa nimeltä Vagabond, mutta vartin jälkeen alkaa väsyttää niin paljon, että päätän mennä nukkumaan.

Seuraavan työpäivän evääni, sillä meitä on peloteltu, että kaikki
on kiinni 1.10.2019. (Todellisuudessa kaikki paikat olivat auki
viimeistään lounasaikaan.)

22.22
Laitan herätyskellon seuraavalle päivälle soimaan ja nukahdan lähes heti.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1