Kampuselämää

Heippa! Nyt on tullut juteltua aika paljon kaikenlaisesta muusta aktiviteetista kuin siitä itse asiasta minkä takia tänne oikeastaan tultiin eli opiskelusta. Kun täällä on tullut jo yli kuukauden verran asusteltua (ja ensimmäinen presentaatio on ohi, voittajafiilis!) ajattelin, että nyt olisi hyvä aika avata vähän sitäkin puolta mun elämästä täällä. Opiskelen siis The Chinese University of Hong Kongissa, lyhyemmin sanottuna CUHK:ssa. 

Tässä ensiksi vähän yleistä faktaa paikasta missä opiskelen:

1. Kampuksen alue on kooltaan 137 hehtaaria.
2. Kampusalueella on rakennuksia yhteensa 167 kappaletta.
3. Kollegeiden lukumäärä on 9 kappaletta, itse asun yhdessä vanhimmista collegeista eli Shaw Collegessa.
4. Opiskelijoita on Wikipedian mukaan ollut vuonna 2013 noin 29 000. Määrä on nyt luultavasti suunnilleen sama, vaikka ajankohtaisempaa tietoa en jostain syystä löytänytkään.

Aika valtavasta alueesta siis puhutaan, kun puhutaa kampuksen koosta. Jää kyllä Tampereen yliopisto auttamatta kakkoseksi :D Suurin osa kandiopiskelijoista asuu kampuksella, mutta paikalliset opiskelijat käyvät usein viikonloppuina kotonaan, joten jos onnistut saamaan paikallisen opiskelijan kämppikseksi, lucky you! Useimmat huoneet ovat kahden hengen huoneita, mutta on olemassa myös kolmen ja neljänkin hengen huoneita. Kuten jo aiemmassa postauksessa olen maininnut, minä asun siis kahden hengen huoneessa mannerkiinalaisen tytön eli mainlanderin kanssa. 


Tälläisen hienon ja tarkan kuvan löysin googlen ihmeellisestä maailmasta. Eli siis 
asun vasemmassa yläkulmassa Shaw Collegessa. Ja se on tosiaan mukavasti kaukaisin
college katsottuna oikean alakulman metroasemasta...

Kuva ovelta mun ja kämppiksen huoneeseen.

Alakerran aula, joka on yhteistä tilaa. Siellä voi pelata muunmuassa biljardia,
pöytäjalkapalloa tai pingistä.

Tykkään tosi paljon tästä kampusalueesta, se on mun mielestä todella kaunis. Ja tuntuu, että aina kun eksyy vahingossa niin löytää vaan entistä kauniimpia paikkoja. Tässä vähän kuvasaldoa kampukselta:







Jos kulkee autotien vierustaa eikä oikoteitä,
niin päätyy aina lopulta oikeaan paikkaan
hyvien tienviittojen ansiosta. Se on eri asia
kuinka kauan se matka kestää...

Musta oli jotenkin tosi hellyttävää, että mummot ja papat tulee kampusalueelle
sunnuntaikävelylle.
Oon nähnyt tän kissan nukkuvan mitä
kummallisimmissa paikoissa. Oikeesti.
Yhtenä iltana näin, että sillä on kaksi
pentua! Hyvät kampusmaskotit meillä.

United College. Huhujen mukaan täällä liikkuu käärmeitä...

"Winners never quit and quitters never win." Täällä tykätään kaikenlaisista
motivoivista mietelauseista. Jopa jokaisella collegella on omansa! Shaw 
collegen mietelause on "Excellence with a soul, leadership with a heart".
Näkymä Mong Man Wai rakennuksen katolta. 


Kampuksella ei ole varsinaisesti suojateitä vaan tien ylityspaikkoja, joissa voi ylittää tien, mutta pitää kuitenkin väistää autoja. Niissä lukee aina kumpaan suuntaan pitää katsoa, tuleeko autoja. Se on todella kätevää, sillä täällä on vasemmanpuoleinen liikenne, joten automaattisesti tulisi aina katsottua vasemmalle eikä oikealle. Ilman merkintöjä tiessä olisin varmaan jo meinannut jäädä monesti auton alle :D




Ihan mun (niinkun varmaan kaikkien muidenkin) lempparipaikka kampuksella!
Pavillion of Harmony. Pitää kyllä käydä tuolla uudestaan aurinkoisena päivänä,
niin on varmaan jopa vielä nätimpi.
Pääkampuksen kirjasto taka-alalla. Legendan
mukaan jos kävelee etulalla olevan "viisauden
portin" läpi tulee saamaan hylätyt arvosanat
jakson loppukokeista.






Kaloja!
Sitten niistä itse opiskeluista. Mulla on siis neljä kurssia täällä suoritettavana tämän syyslukukauden aikana. Kaksi antropologian kurssia, Urban Sociology - kurssi ja Foundation in Public Health - kurssi. Kikkailin lukujärjestykseni siihen malliin, että mulla on koulua vaan maanantaista keskiviikkoon. Eläköön pitkät viikonloput! Koulussa istumista on kuitenkin vähän enemmän kuin mihin Suomessa olen tottunut. Luentojen lisäksi kolmeen kurssiini kuuluu myös tutoriaalit, joita on joko kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa. Ja jotenkin tuntuu, että tekemistä yhdellä kurssilla on enemmän. On välikoetta, loppukoetta ja kaiken maailman presentaatioita. Mutta ainakaan presentaatioiden vaatimukset nyt ei ollut mitenkään päätähuimaavat. Maanantaina pidettiin ensimmäinen presentaatio ja vaikka sen kesto oli yli puolituntia, niin aihealue oli kyllä todella helppo, mitään lähteitä ei vaadittu esille laitettaviksi ja niin edelleen. 

Kaikki kurssini ovat ihan mukiinmeneviä, mutta yksi on kyllä reilusti ylitse muiden mielenkiintoisuudessaan: antropologian Meanings of Life. Aihe voi äkkiseltään kuulostaa melko filosofiselta, mutta sitä se ei kuitenkaan ole. Enemmänkin kurssilla käsitellään japanilaisten ja amerikkalaisten käsityksiä heidän omien elämiensä tarkoituksesta, sillä professori on kirjoittanut tästä aiheesta kirjan. Professori on myös aivan huikea ja aihe kirvoittaa luennoilla hyvin keskustelua. Todellakin suosittelen tätä kurssia kaikille tuleville CUHK:n vaihtareille. Pakko vielä mainita, että kun maanantaina menin kyseiselle luennolle Humanities Buildingiin, niin yön aikana katosta oli tippunut palasia pois ja vesiputkesta valuva vesi oli tuhonnut tietokoneen. Only in Hong kong :D


Vaikka ollaan toisella puolella maailmaa,
niin sosiologian klassikot on ja pysyy.

Sellaista tällä kertaa! Tuli vähän pidempi postaus, mutta onneksi oli aika kuvapainotteinen postaus niin jaksatte toivottavasti lukea loppuun. Terkkuja Suomeen! 


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1