Tokio!

Heipä hei, nyt kun on palattu reissusta Tokiosta, niin ajattelin jakaa teidän kanssanne päällimmäisiä fiiliksiä reissusta. Lähdimme siis brittiläisen Alexin kanssa kohti Japania torstaina illalla 6.10 ja palasimme tänään maanantaina aamulla 10.10, sillä meillä oli mukavasti lakisääteinen lomapäivä koulusta jonkun juhlapyhän takia. Vieläkään en ole selvittänyt, mikä tämä juhla oli, mutta sehän ei meidän reissua haitannut. Pidennetty viikonloppureissu siis oli kyseessä ja tämä kolme kokonaista päivää oli oikein sopiva aika Tokion ihmettelemiseen, vaikka paljon toki jäi myös kokematta ja näkemättä. 

Reissussa jo vähän rähjääntyneet matkaajat.

TOKIO TOP 7:

1. Ihmiset, aivan ehdottomasti. Kaikki ihmiset olivat aivan uskomattoman mukavia. Oli enemmänkin sääntö kun poikkeus, että ihmiset eivät puhuneet englantia, mutta silti kaikki yrittivät parhaansa auttaa, jos kysyttiin heiltä tietä tai neuvoa. Ensimmäisenä iltana oltiin aivan hukassa joskus klo 24 yöllä, koska taksi jätti meidät väärään paikkaan. Kysyttiin neuvoa yhdeltä naiselta ja hän vei meidät kädestä pitäen poliisisetien luokse, joilla oli kartta. Sitten poliisi piirsi meille yksinkertaistetun kartan hostellillemme ja varmisti monta kertaa, että ymmärsimme mihin suuntaan meidän pitää lähteä kävelemään :D Hyvin löydettiin sen kartan avulla perille noin 20 minuutin kuluttua! Ja siis ne asiakaspalvelijat, niistä voisi kyllä jotkut Suomessa (ja Hongkongissa) ottaa oppia! Kaikki tervehtivät ja olivat aina superkohteliaita olematta tyrkkyjä tai muuten vaan epäaitoja. Ja tämä japanilainen kohteliaisuuskulttuuri ja sen omaksuminen oli myös sosiaalipsykologiselta kantilta hyvin mielenkiintoista. Asiakaspalvelijat ja muutkin ihmiset kumartavat tai vähintään nyökkäävät kohtaamisen loputtua ja näin he ilmeisesti osoittavat kunnioitustaan. Oli helposti nähtävissä, että sekä itse että muut länsimaalaiset alkoivat reflektoimaan japanilaisten kumartelemista ja elekieltä :D 

Turisteja paikallista nähtävyyttä ihmettelemässä.
2. Kawaii Monster Cafe Harajuku. Siis se oli jotain aivan uskomatonta, sitä on aika vaikea selittää mikä se oikeastaan oli, mutta kyseessä oli siis eräänlainen japanilainen (anime?) teemainen kahvila. Sisäänpääsy oli 500 yeniä eli 4,3e ja tilausten hinnat vaihteli 600 yenistä noin 3000 yeniin suunnilleen. Kahvila oli aikamoista väriloistoa ja silmänruokaa. Suosittelen paikkaa ehdottomasti, jos joskus Tokioon käy matkanne! 

Ei tietystikään oltu tehty varausta, niin jonotettiin
siinä sitten kahvilaan.
Monster girl hahmot esityksensä lopuksi poseeraamassa karusellissä. 

Yhteiskuvaa ja aasilaista poseerausta. Aasialaiset muuten poseeraa peacemerkin
tai jonkun muun käsimerkin kanssa aina, koska heistä tuntuu epämiellyttävältä
vaan pönöttää kuvissa ilman, että he tekevät käsillään mitään. 

Toi heppa ja sen lamppusilmät on kyllä semi
pelottavat :D

3. Shoppailu! Siis voi että, sitten kun (jos) mulla on joskus rahaa, niin meen kyllä Tokioon shoppailemaan! Tämmöiset ajatukset voi kyllä johtua siitäkin, että mulla on varmaan ollut jotain patoutuneita shoppailuhimoja, kun en oo vielä oikein Hongkongissa ehtinyt shoppailemaan, mutta Tokio oli kyllä todellinen shoppailuparatiisi. Kaikkialla oli kivoja pikkukauppoja ja tokiolaisten tyylin yleisilme oli todella kiva. Kallistahan siellä oli, pikkurahalla ei saanut oikein mitään. Mutta kyllä sieltä silti nyt jotain tarttui kuitenkin mukaan. Ja vaikkei ollisi tarttunutkaan, niin pelkästään kiertely kaupoissa oli erittäin mukavaa, sillä tuotteet olivat paljon spesiaalimpia kuin perus H&M vaatteita sekä sellaisia, mitä ei todellakaan saa Suomesta. Vai mitäs sanotte siitä, että ostin kaksi kosteuttavaa kasvonaamiota, joista toisessa on Ironmanin maskin kuva ja toisessa Captain American :D 

Tommoset kissakorkkarit ois kyllä ollut aika
söpöt.

Yhdessä kaupassa oli oikeesti Marvelin vaatteita.
En tiennyt et semmoisiakin on olemassa, luulin
että  heillä on vaan sarjakuvia ja elokuvia.



Tämmöiset kuulokkeet ois ollut niin hienot!

4. Rauhallisuus. Kun kertoo ihmisille, että on menossa käymään Tokiossa, niin ei varmasti tule kyllä tämä sana ensimmäisenä mieleen, kun väkiluku on kuitenkin melkein 13,5 miljoonaa. Epäiltiin Alexin kanssa tämän johtuvan siitä, että Hongkongissa asutus on keskittynyt pienemmälle alueelle, kun täällä on paljon koskematonta luontoa ja vesistöä. Tokiossa asutus on sen sijaan keskittynyt paljon laajemmalle alueelle. Oli kyllä hassu tunne välillä kävellä jollain keskeisellä paikalla Tokiossa ja siellä oli vain kourallinen muita ihmisiä. Hongkongissa on jo niin tottunut jatkuvaan väenpaljouteen, missä ikinä sitten kulkeekin. Mukavaa vaihtelua oli kyllä, vaikkei itseäni väenpaljous sinänsä haittaakaan. 

Matkalla keisarillisen palatsin itäisille puutarhoille.

Just silloin satoi vain aika kovaa, niin käytiin melko pikaiseen vaan kääntymässä:D





5. Tokyo Skytree. Kyseessä on siis 634 metriä korkea näköalatorni ja se on maailman toiseksi korkein rakennelma. Ostettiin sinne liput 350 metriin. Olisi vielä päässyt käymään sata metriä korkeammalle, mutta ne liput oli niin paljon kalliimmat, että päätettiin tämän riittävän tällä kertaa. Onneksi mentiin käymään siellä juuri perjantaina, sillä se oli mukavan aurinkoinen ja lämmin päivä, lauantain ja sunnuntain ollessa hieman harmaampia ja sateisempia. 

Siellä se on taustalla.

Olihan sieltä nyt hyvät näköalat.




Lasilattiapaikka, jossa voi nähdä, että kuinkas
korkealla sitä oikein ollaankaan.

6. Character Street. Kyseessä on siis (erittäin vaikeasti löydettävä) katu, jossa on 21 kauppaa. Kaupoissa teemoina on tunnetut ja suositut hahmot, kuten pokemonit, Hello Kittyt ja muumit. Alex oli ihan innoissaan siellä shoppailemassa kovan luokan Hello Kittyn fanikaverilleen tuliaisia. 

Hello Kitty -kaupassa oli eniten tungosta.



Aika taidokkaasti tehty toi Pikachu ja Rayquaza. (En tiennyt vihreen lohikäärmeen
nimeä, niin oli pakko googlettaa se:D)

7. PANDAT. Oltiin kävelemässä puistossa ja huomattiin, että siellä on myös eläintarha! Pakkohan sinne oli sitten mennä pandoja katsomaan. Oli ihan kivan oloinen eläintarha, aitaukset vaikuttivat tarpeeksi isoilta, eivätkä ne tuntuneet niin vankilamaisilta kuin jossain eläintarhoissa. 



Nää pandat oli kyllä jättiläismäisiä.



+ joitain random ajatuksia: 

Tokio ei ole helppoja matkakohteita rakastavia varten. Turistipaikkojen selkeät tienviitat ovat aika alkeellisella tasolla ja lähes aina saatiin pyytää apua, jos haluttiin löytää joku tietty paikka tai nähtävyys. 

Meidän hostelli oli aivan huikea, Emblem Hostel Nishiarai. Sängy oli niin pehmeä, nukuin varmaan paremmin kuin kertaakaan Hongkongissa:D Nukuttiin siis kahdeksan hengen dormissa japanilaisille hostelleille tyypillisissä kapseleissa. Hostelli oli hieman kaukana, mutta siisteys ja edullisuus todellakin korvasivat sijainnin pienet puutteet. 

Tokiolainen metroverkosto. Siis se oli aivan mahdoton. Vaikka olin ladannut puhelimeen tokyo subway sovelluksen, niin meillä oli aikamoisia ongelmia aluksi. Sovellus kun näytti vain julkisen metroverkoston pysäkit ja linjat ja Tokiossa kun on julkisten linjojen lisäksi myös miljoona yksityistä metrolinjaa. Ja meidän hostellille pääsi vain yksityistä metrolinjaa käyttämällä... Kyllä siinä tuli vähän ikävä selkeää (ja edullista) Hongkongin metroa. Mutta ihme kyllä opittiin käyttämään metroverkostoa jotenkuten ja päästiin lopulta aina oikeaan paikkaan.

Tokiossa ei ole yhtä tiettyä keskusta aluetta, vaan se koostuu monista erilaisista alueista, jotka ovat kaikki keskenään täysin erilaisia. Oltiin ihan hämmästyneitä siitä, miten arkkitehtuurin tyyli ja yleinen ilmapiiri voi muuttua niin paljon saman kaupungin sisällä eri alueille mentäessä. 



Semmonen reissu tällä kertaa! Tokio oli kyllä oikein kiva ja mielenkiintoinen matkakohde. Tylsää ei ainakaan tullut missään vaiheessa. Loppuun vielä joitain mun mielestä kivoja kuvia Tokiosta.

Nättejä lyhtyjä! Japanilaiset kanji-kirjoitusmerkit on mun mielestä tosi kauniita!

Kuuluisa temppellialue Asakusassa.



Lampi keskellä Ueno-kaupunginosaa.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1