Viimeisen kahden ja puolen viikon kuulumiset

Moikka! Nyt on tullut vähän pidempi bloggaustauko Tokion jälkeen kun siskoni Janina ja hänen poikaystävänsä Miska tulivat vierailulle mun luokse tänne Hongkongiin ja sitten oon ollut kipeä ja tässä on ollut kaiken maailman koulujuttuja mukaan lukien välikokeet ja... Listaa vois jatkaa vaikka kuinka pitkään. 

Mutta jos aloitettaisiin vaikka Ocean Park reissusta, jonka teimme Janinan, Miskan ja mun kavereiden kanssa. Meitä oli siellä ihan kunnon kokoinen poppoo, olisikohan ollut yhteensä 10 henkilöä. Ja itse asiassa kolme henkilöä jäi vielä tältä reissulta loppujen lopuksi pois sairastumisten vuoksi. 

Ocean Park poppoo.
Ocean Park oli kyllä huikea paikka kaikkine vuoristoratoineen ja kummitustaloineen. Halloweenkuukauden vuoksi siellä oli extra paljon kummitustaloja ja kävimme tietysti mahdollisimman monessa. Itseäni kummitustalot ja erityisesti kanssakävijoiden reaktiot naurattivat enemmän kuin pelottivat, sen verran viihdyttäviä aasialaiset kaverit olivat kun kuljettiin käsikädessä talojen halki :D Ocean Park oli myös erittäin fiksusti rakennettu. Alhaalla sijaitsivat eläintarhat ja erilaiset teema-alueet ja vuoren huipulla ja toisen puolen rinteillä sijaitsi itse huvipuisto. Sinne pääsi kulkemaan cable carilla, josta, kuten voitte varmasti kuvitella, oli aivan huikaisevat näköalat. Valitettavasti en muistanut ottaa kauheasti kuvia, oli aivan liian hauskaa siihen :D

Tämmöisellä cable carilla sitä mentiin sitten
itse varsinaiseen huvipuistoon.

Melkoisen kivat näköalat.
Maailmanpyörä iltavalaistuksessa.
Ocean Parkin jälkeen mentiin aivan hurjan nälkäisinä syömään Prince Edward stationin lähellä sijaitsevaan One Dim Sum -ravintolaan. Omasta mielestäni paikka oli ehdottomasti parhaimpien dim sum paikkojen joukossa, mutta tällaiset ajatukset voivat johtua myös siitä, että oltiin kaikki suunnilleen nääntymässä nälkään. Söimme aivan jäätävän määrän ruokaa jossain 15 minuutissa :D Mutta olimme kyllä yhtä mieltä siitä, että ruoka oli erittäin hyvää ja pienen odottamisen arvoista.

Miska oli hyvä syömään puikoilla, mutta
Janinalle se meinas käydä paikka paikoin
ylivoimaisen haastavaksi :D Mutta ihan hyvin
hänkin siitä stten kuitenkin selviytyi lusikan
pienellä avustuksella.


Oikealla kuvassa olevat täytetyt pork bunit
oli meidän vähiten suosikki ruoka. Ne olivat
jotenkin kummallisella tavalla samaan aikaan
makeat ja suolaiset. Olen kyllä hyviäkin tuollaisia
maistanut, mutta noi ei jostain syystä nyt napannut.

Harrastettiin myös melkoisen paljon shoppailua, sillä valitettavasti suomivieraiden visiitin aikana noin neljä päivää oli melkoisen sateisia, jolloin ei viitsinyt kyllä kauheasti ulkona hengailla. Kun Hongkongissa sataa, niin sataa kunnolla. Kaiken lisäksi vieraideni viimeisenä lomapäivänä ennen lentoa Suomeen, Hongkong kohtasi taifuunin. Siinä oli kyllä aikamoista jännitystä ilmassa koko kampuksella, ja sain nopeasti kuulla, että tämä tason kahdeksan taifuuni on yksi voimakkaimmista taifuuneista, joka on myllertänyt Hongkongin yli lokakuussa. Lokakuussa kun säät ovat yleensä aivan loistavat. Taifuunista jompikumpi iltapäivälehdistä taisi uutisoida jopa Suomessa asti. Taifuuni on täälläpäin ihan vakavasti otettava juttu: julkinen liikenne pysähtyi, melkein kaikki kaupat olivat kiinni, kampuksen kantiinit sulkeutuivat ja kampusbussit eivät kulkeneet... Yleensä niin hektinen ja kiireinen kaupunki oli todellinen aavekaupunki tuona päivänä, kaikkialla oli vähän semmoinen odottava tunnelma. Kaikki olivat hamstranneet kaupasta purkkinuudeleita ja muuta syötävää (paitsi me vaihtarit, jotka ei tajuttu tilanteen vakavuutta). Onneksi Minheellä oli kimchiä varastossa, niin saatiin tehtyä mun vihannesten jämistä sekä hänen rameneista ja kimchistä oikein hyvää ruokaa. Meidän kanssamme samassa hostellissa asuvaa toista suomalaista tyttöä Maria sen sijaan koko taifuuni ahdisti, kun ei päässyt koko päivänä käymään ollenkaan pihalla. Mutta mun mielestä taifuunipäivä meni loppujen lopuksi todella nopeasti ruokaa tehdessä ja snacksejä syödessä. Tärkein neuvo taifuunipäiville oli, että älkää menkö ulos. Ainakin Shaw Collegen lähellä ulkona lenteli jos jonkinlaista roinaa, niin ei olisi kyllä tullut mieleenkään mennä ulos sillä säällä. Päivää piristi myös lisko, joka oli tullut meidän kerroksen keittiön pöydälle taifuunia pakoon. Säikähdettiin kyllä ihan huolella kun se tiskirätin alta pomppasi esiin :D

Mun lempparikauppakeskuksesta: Langham Place, Mongkok.
Janinan ja Miskan lähdön jälkeen ei oikeastaan ole tapahtunut mitään erikoista tai ihmeellistä. Olen ollut flunssassa koko viikon ja tulipa sitä sitten tänään myös tarkastettua, miten hongkongilainen terveydenhuolto pelaa. Vinkki: älä mene julkiselle, jos sinulla ei ole hongkongilaista henkilöllisyyskorttia, se ei tule onnistumaan. Joudut vain etsimään yksityisen paikan tämän jälkeen. Yksityisellä homma pelasi hyvin, vaikkakin pari tuntia siellä joutui odottelemaan, mutta onpahan antibootit ynnä muut nyt kourassa. Viikon ilonaihe flunssan lomassa oli kahden japanilaisen tytön kanssa joulukuulle ostetut lentoliput Vietnamiin! Hintakaan ei ollut päätä huimaava, 40 euroa! Se oli tosin kyllä yhdensuuntainen lento, mutta kuitenkin.

Tällaista tällä kertaa, aurinkoista viikonlopunjatkoa kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1