Haikeissa tunnelmissa

Tätä blogipostausta oli jotenkin erityisen vaikea ruveta kirjottaan, kun oon tehnyt ihan sairaasti kaikkea jännää ja on ollut niin kiire, etten oikein tiedä mistä edes aloittaisin. Mulla oli just kolmen loppuesseen palautukset kaikki alle viikon sisään ja kuten mut tuntevat varmaan tietää, en todellakaan aloittanut ajoissa niin kirjoitinpa sitten reippaat 20 sivua (enkuks...) vajaa viikossa. Ja ei ees se sivumäärä, mutta kun ne oli sellasia miniesseitä, mihin piti kaikkiin lukea omia lukemistojaan, mikä vei ihan sairaasti aikaa. Mutta juu, huomenna eka ja vika lopputentti ja sitten VAPAUS. 

Vaikka ootankin joululomaa jo kovasti ja oon ihan loman tarpeessa, niin samaan aikaan on kuitenkin tosi ristiriitaiset fiilikset. On ihan kauheeta sanoa tänään heipat Liekelle ja Yoora hyvästeltiin jo viikko sitten. Onneksi nähdään Minheen kanssa kuitenkin vielä Vietnamissa, niin ei tarvi hänelle sanoa heippoja vielä. Näistä kolmesta on kyllä tullut ehdottomasti parhaat kaverit täällä ja en ois ikinä uskonut, että löydän näin hyviä ystäviä täältä. Luulen, että tää kampusasuminen vaikuttaa myös asiaan, sillä nähdään tyyliin joka päivä ja tehään kaikkea kivaa, niin tuntuu kyllä varmaan  oudolta tammikuussa tulla takaisin ja tajuta et nää tyypit ei oikeasti ole täällä enää :(




Mutta sitten itse asiaan! Oon käynyt nyt tässä lähiaikoina kolmella uudella haikkausreissulla, niin ajattelin kertoa vähän niistä. Äitin ja iskä kanssa käytiin Dragon's Back reitti vetämässä. Reitti ei ole mitenkään kovin haastava, niin sopii kyllä varmasti kaikilla vauvasta vaariin. Siellä ei ollut mitään pitkiä nousuja, vaan aina kun alkoi hengästyttämään, nousu loppui jo. Maisemat oli kuitenkin erittäin kivat ja sää mitä mainioin, kun käytiin siellä. Mutta oli kyllä tosi kiva reitti ja kiva että äiti ja iskä pääsivät näkemään tämänkin puolen Hongkongista.

Näkymät huipulta Shek-O rannalle ja sen viereiseen kylään.



Kuten näkyy, Dragon's Backin huippu ei ollut mikään korkea, vaan 284 metriä.

Huipun jälkeen loppu oli oikeastaan tommosta
polkua.



Sitten viime viikonloppuna lähdettiin Lieken ja hänen hostellikavereidensa japanilaisen Yukin ja korealaisen Jeewanin kanssa valloittamaan Amah rock ja Lion's Rock. Reitti sinne sijaitsee New Territorioiden ja Kowluunin rajalla, joten näkymät huipulta on Kowluunin puolelle eli ne ovat kaupunkinäkymät. Oli tosi kiva nähdä semmoisiakin näkymiä kun yleensä haikkausreitit sijaitsee keskellä ei-mitään, niin maisematkin on sitten tietysti sen mukaiset. Porukkaa kyllä riitti, kun oli tosi lämmin päivä ja vielä lauantai.

Ei vielä niin korkeella.

Amah Rock - siinä se nyt on.
Tässä vaiheessa aateltiin, et ollaan jo kohta perillä, kun ei näy enää kilometreinä
kuinka paljon on matkaa jäljellä. Kuinka väärässä oltiinkaan.


Yuki! Hassusti vaihteli taivaan sumuisuus, riippuen siitä, että katsoiko Kowluunin
vai New Territorioiden puolelle.

Jeewan!

495 metriä, ehdottomasti kipuamisen arvoinen.

Hong Kong <3

Eilen otettiin Minheen, Lieken ja Mamin kanssa suunnaksi Sheung Luk Stream vesiputoukset. Otettiin bussi Sha Tinista Saikung Towniin ja siitä sitten taksilla Sai Wan pavillionille, josta reitti alkaa. Minibussejakin olisi mennyt pavillionille, mutta vain joku neljä kertaa päivässä, niin ei jaksettu odottaa sitä ja taksi oli vaan hieman kalliimpi kuin minibussi, koska meitä oli kuitenkin neljä henkilöä. Siitä sitten oli joku viitisen kilsaa paikan päälle ja sama takaisin. Mutta siis ei vitsi, nämä vesiputoukset ja luonnon muovaamat pienet lammet oli kyllä jotain siisteintä mitä oon koskaan nähnyt!

Vitsit säikähdettiin (mä säikähdin:D) käärmettä, joka luikerteli ihan tossa tien
vieressä olevassa vesikourussa. Se säikähti meitä varmaan ihan yhtä paljon.

Polun jälkeen reitti kulki tosi creepyn kylän halki. Siellä nähtiin vaan pari ihmistä
ja ihan sikana koiria.

Aivan ihana ranta, jossa oli muutama surffari.
Nopeesti rannan jälkeen päästiinkin paikan päälle.
Ja täällä ei siis ollut mitään kunnon polkua, niin saatiin leikkiä ihan huolella
vuorikauriita.







Semmosia eräjormailuja tällä kertaa. On tässä tullut kyllä kaikenlaista muutakin tehtyä, kuten syötyä törkeen hyvää taiwanilaista ruokaa kivassa hipsteripaikassa.

Tää paikka on kyllä super kiva ja henkilö-
kunta on mukavaa.



Taiwanilainen ruoka ja noi dumplingssit, ei oo mitään parempaa<3

Nyt pitää viimeistellä pakkaus, sillä kahen tunnin päästä pitää olla university metropysäkillä lähössä Vietnamiin!! Sieltä sitten seuraavan kerran päivitystä. Terkkuja kaikille Suomeen!





Kommentit

  1. I can see all our pretty memories here and "I" myself with ur towel kekekekekekee

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1