There’s no place I’d rather be

Tunnelmalliset pikkukylät, ruuhkaiset suurkaupungit. Värikkäät lyhdyt, valtaisat riisipellot. Hymyilevät ihmiset, taivaallinen ruoka. Tämä on mun mielikuvieni Vietnam. Tämän olen saanut ja vähän enemmänkin.

Ja taas mennään.

Matkaa on nyt tehty viikon verran ja tätä postausluonnosta kirjoittaessani istun parhaillaan noin 18 tuntia matkaa tekevässä yöjunassa kohti Hanoita. Näistä 18 tunnista on vielä kuusi jäljellä. Mutta nyt palataan itse asiaan, eli Hoi Aniin ja Da Nangiin. Kun saavuimme japanilaisten Reikon ja Chisaton kanssa Da Nangin lentokentälle, satoi kaatamalla ja kuulimme, että Hoi Anissa oli ollut vähän tulvia. Päätimme kuitenkin ottaa taksin alle ja suunnata noin 20 kilometrin matkan Hoi Aniin. Päätös ehdottomasti kannatti, sillä seuraavina päivinä satoi ainoastaan pieninä kuuroina ja muutaman korttelin laajuiset tulvatkin laskivat nopeasti. Hoi An oli kyllä aivan ihana paikka ja sen tunnelmallinen vanha kaupunki valloitti mut ihan täysin. Ja siis ne lyhdyt, vitsi kun olin liikkeellä vaan käsimatkatavaroilla, niin en voinut tilanpuutteen vuoksi ostaa niitä. Hoi An oli myös todella kompaktin kokoinen, joten siellä oli mukava pyöräillä ympäriinsä, kun hotelliltakin sai kätevästi pyörät lainaan.

Ekana päivänä vähän tulvi.

Jjeeep, tässä pitäis olla katu.



Tipuset vaan hengaili teiden varsilla.

Terrakottamuseossa vierailulla.









Noi lyhdyt <3

Ja tää ei siis ole järvi, vaan riisipelto. Oli vielä semimärkää paikoin sateiden
takia.




Kyllä se sääkin rupesi sit pikkuhiljaa kirkastumaan.




Hoi Anissa vietetyn ajan jälkeen, meidän matka jatkui takaisin Da Nangiin, jossa Chisato ja Reiko viettivät kanssani yhden päivän ennen heidän paluulentoaan Hongkongiin. Siitä sitten vaihdoin sujuvasti Minheen ja hänen ystävänsä Yeonsun seuraan. Da Nang oli kanssa tosi kiva kaupunki, erityisesti ilta- ja yöaikaan, sillä sen keskellä lähellä meidän hostellia virtaa joki, ja sen neljä siltaa ovat upeat iltavalaistuksessaan. Kuuluisa Dragon Bridge teki muhun kyllä suuren vaikutuksen, se oli todella vaikuttava. Meidän hostellissa ei sen sijaan kyllä ollut mitenkään hirveästi kehumista, mutta eipä me siellä vietettykään kuin kaksi yötä.


Katedraaliakin oltiin laittamassa joulukuntoon.



Mansikkasooda nam! Ja tosta keltasesta litkusta
en tiiä mitä oli, varmaan jotain paikallista teetä
tms, mut oli järkkyy.

Nää sillat oli kyllä hienoja kun ne vaihto väriä! 



Dragon Bridge.

Guavamehu, niiiiiiin hyväää.

Näkymät kukkulalta Da Nangiin.





Crazy Koreans ja mä.

Stay tuned, ensi kerralla juttua Hanoista ja Sapasta! Ja alku maistiaisiks voin sanoo, että Sapa on aivan huikea mesta, isot suositukset sille.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1