Wan Chain kaduilla

Nyt kun on synttärit juhlittu taiwanilaisen ruuan ja karaoken laulamisen merkeissä, niin on hyvä palata taas blogikirjoitusten pariin. Otin perjantaina suunnaksi yhden ehdottomasti lempparialueistani Hongkongissa eli Wan Chain alueen. Menin sinne oikeastaan ihan vaan lounaan takia, sillä Something Wild ravintolassa on salaattilounasbuffet. Ei nyt sinänsä mikään ihmeellinen ollut, mutta vitsit et tuntui hyvältä syödä salaattia pitkästä aikaa!


Lounaan jälkeen otin läppärin kainaloon ja painelin ekaa kertaa Hong Kong Central Libraryyn tekemään kouluhommia. Paikka oli helppo löytää, sillä kirjasto oli aivan jäätävän kokoinen. Siinä kalpeni kyllä Tampereen Metso, puhumattakaan Kalvolan kirjastosta. Sisältä kirjasto ei kyllä ollut yhtä hieno kuin ulkoa.







Kirjastossa oli kyllä superhiljaista, hassu kontrasti kun ottaa huomioon mikä
meteli täällä kaduilla aina on.

Parin tunnin työskentelyn jälkeen aloitin mun lempipuuhani: kaduilla haahuilun. Se on kyllä ihan parasta täällä vaan haistella tunnelmaa ja löytää jotain hauskaa aina kulman takaa, ikinä ei voi tietää mikä siellä odottaa. 





Astetta fiinimpi hotelli.
Jos oikein zoomaatte niin ylimmällä portaalla
lukee 'Beijing 2008'. Nevö forget.
Usein oon sillein, että hmmm, mistä tästä pitäis päästä ylittämään tie, mutta
sitten tajuan katsoa ylöspäin. Noi kävelysillat on usein fiksuimpia paikkoja
kulkea.

'Line Friends'. Tää brändi on ihan tajuttoman suosittu Aasiassa.



Kauppakeskuksen kattoterassilla oli tällainen näköalatasanne ja puutarha. Oli
todella kaunis paikka!

 

Perus Hongkongia: etualalla vanhoja rakennuksia ja taustalla kohoavat
pilvenpiirtäjät.

Löysin kolmikerroksisen kirjakaupan! Siellä
vierähti hetki jos toinenkin.

Ruotsista ja jopa Tukholmasta löytyi opaskirjoja mutta ei tietenkään Suomesta.



The Coffee Academics on place to be jos haluaa juoda hyvää kahvia.



Yksi Hongkongin tunnistettavammista rakennuksista on Hong Kong Convention and Exhibition Centre, jonka aattelin käydä katsastamassa, kun kerta Wan Chaihin asti olin tullut. No arvatkaa vaan, siellä oli hullut rempat meneillään, niin kävelin kauheen lenkin enkä edes loppujen lopuksi nähnyt kyseistä rakennusta kovin läheltä. Mutta kuten sanottu, kävelemällä Hongkongissa löytää aina jotain jännää nurkan takaa. Löysin sattumalta ihan ydinkaupungista tosi kivan Tamar Parkin! Se oli ihan rannassa ja sielta näkyi kivasti Hong Kongin ääriviivat, mutta Tsim Sha Tsuihin päin, kun yleensä kyseistä näkymää tarkastellaan vain Centraliin päin. 





Voinko mennä laittaan hakupaperit sisään?



Ihan sairaan tyhjää oli, vaikka oli perjantai!!



Tamar park.



Siellä se convention ja exhibition centre nyt sitten on.





Tsim Sha Tsui.





Täällä kyllä tuntee itsensä todella pieneksi kun kävelee noiden pilvenpiirtäjien vieressä. Erityisesti nyt, kun ihmisiä oli jotenkin noilla hoodeilla tosi vähän liikkeellä. Kun lähdin metrolla kotiinpäin, niin tuli kuulutus, että metro ei pysähdy ollenkaan Tsim Sha Tsuissa siellä sattuneen tapahtuman vuoksi. Olin sillein että jahas, mitäs nyt on käynyt. No katoin netistä, niin joku älypää oli ruvennut viskomaan metrossa ympäriinsä jotain helposti syttyvää nestettä ja sytyttänyt sen palamaan. Jotain mielenterveysongelmia oli tällä henkilöllä taustalla. Että semmosta. Mutta tänne ei kuulu nyt sen ihmeellisempiä, tällaista kuvapainotteisempaa postausta tuli nyt tällä kertaa :)





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1