Putonghuaa ja matcha buneja

Nyt kun on lomat lusittu ja tänään on aika palata koulun penkkiä kuluttamaan, niin ajattelin vähän kertoa teille, mitä kaikkea tämä toinen lukukausi oikein pitääkään sisällään. Meillä suomalaisillahan on siitä kiva tilanne vaihto-opiskelujen aikana, että meidän pitää suorittaa vain vähintään kolme kurssia per lukukausi Kelan tukien jatkuvuuden takaamiseksi. Täällä ainakin korealaisten ja useiden länkkärien omat kotiyliopistot vaativat heitä suorittamaan vähintään viisi kurssia per lukukausi. Vähän riippuen tietysti yliopiston käytännöistä. Itse suoritin viime lukukautena sen kolme kurssia, sillä jotenkin tuntui, että englanniksi opiskeleminen vei ihan tajuttomasti voimia ja aikaa plus viime lukuvuosi Suomessa oli aika opiskeluntäyteinen kandista ja muista projekteista johtuen. (Interventiokurssi, Ella tietää :D) Mutta nyt oli sellainen tunne, että kadoksissa ollut opiskelumotivaatio on ainakin osittain palannut, joten yllätin oikein itsenikin valitsemalla tälle lukukaudelle viisi kurssia, kolme antropologiaa ja kaksi putonghuaa.

Kurssit ovat:
Chinese culture and society
Diaspora, migration and ethnicity
Globalization and culture
Grammar and vocabulary I
Oral skills I

Voisin kuvitella, että melko kiireinen kevät on tulossa, varsinkin kun meinaan jo nyt repiä hiuksia päästäni kiinan karaktereiden opiskelun takia. Se jos mikä on oikeesti hullua hommaa. Tuntuu ihan kun opettelisi lukemaan uudestaan, mutta aikuisiällä. Kaiken lisäksi jokaisena viikkona käymme uuden kappaleen läpi, jonka karaktereista on joka viikko testi... Noh, ehkä se tästä (luultavasti ei). Mutta putonghuan suullisten taitojen kurssi on kiva! Opettaja on todella innostava ja fakta on, että jos matkustaa Kiinassa joskus niin suulliset taidot ovat kyllä enemmän kuin hyödyksi. Olen täällä Mamin kanssa jo harjoitellut vähän putonghuan puhumista Annille, vaikkakin taiwanilaisilla on vissiin hieman eri murre kuin mainlandereilla. Ilmeisesti vähän on vielä meidän lausumisessa työnsarkaa, sillä yleensä Ann vaan nauraa meille ja haluaa ottaa instavideoita putonghuan puhumisestamme, koska kuulostamme niin hassuilta. Mutta harjoitus tekee mestarin! Ei luovuteta vielä. 

Antropologian kursseista tykkään erityisesti globalization and culture kurssista, sillä proffa siinä on sama, kuin mun lempparikurssilla viime lukukaudella. Ja täytyy muuten sanoa, että nyt kun suurimmalla osalla kursseista on ollut joko amerikkalainen tai aasialainen proffa ja on tottunut niiden englantiin ja aksenttiin, niin tuntui erittäin oudolta astella diaspora kurssille ja huomata, että proffa on italialainen joka puhuu englantia kivalla aksentilla... Mutta eiköhän siihenkin totu, kun kiinalaistenkin englannin aksenttiin tottui. 

Pavillion of harmony on vaan niin nätti paikka.
Ne ketkä asuu paikan lähellä New Asia collegessa
sanoo, että siellä on harva se päivä hääpareja otta-
massa hääkuviaan.

Kampusbusseissa on aina jos minkälaisia hila-
vitkuttimia koristamassa bussia. Tämä on ke-
vyimmästä päästä. Yhdessä on diskovalot ja
toisessa Hello Kitty kokoelma.

Tämä on kaikista hienoin college, se on ihan kuin hotelli! Kuuleman mukaan
siivoojat siivoavat heidän huoneensakin eivätkä vaan yhteisiä tiloja. Toista se on
meillä. Mutta toisaalta tän hostellin sijainti on bussien kannalta kaikista surkein.

Sitten vielä näin maanantain kunniaksi vähän takasheittoo lomapäiviin tai tarkemmin sanottuna eiliseen! Käytiin Maggien, Annin ja Mamin kanssa Maggien ensimmäisen lentoemäntänä työskennellyn lennon kunnaksi syömässä sairaan kivassa Yum Cha dim sum ravintolassa. Kyseessä oli vähän parempi paikka kun normit Hongkongin dim sum raflat Mong Kokissa, niin meikältä ainakin loksahti suu vähän auki kun saavuttiin paikkaan. Paikka ei nyt ihan huippupisteitä ollut saanut Openricessa (sovellus, josta voi hakee tietoa Hongkongin ravintoloista, varata pöytää yms... Mahdottoman kätevä!), mutta ainakin mun mielestä paikka oli hinta-laatusuhteeltaan ja viihtyvyydeltään mitä mainioin. Taidettiin maksaa per naama noin 16 euroa tai jotain sen suuntaista. Tykkään niin näistä dim sum ravintoloista, kun niissä vaan tilataan paljon ruokaa keskelle pöytää, josta sit kaikki ottaa ruokaa omalle lautaselleen. Voi maistaa kaikkee paljon monipuolisemmin, kuin jos jokainen vain tilaisi oman annoksensa.

Noi lautaset oli söpöjä kun niissä uiskenteli tommonen kala.

Punajuuririisihässäkkää, matcha ja BBQ pork buneja ja noi linnut häkissä olivat
taiwanilaisia ananaskakkuja. Noi matcha bunit oli kyllä ihan mun lemppareita<3
Matcha on siis eräänlainen vihreän teen jauhemainen muoto.

Noiden kuvassa näkyvien herkkujen lisäksi syötiin vielä nuudeleita, hunaja- ja inkiväärikanaa sekä mustekalaa. Aikalailla kaikki tuli kyllä tuhottua :D Ja tietty teetä! Siitäkin tykkään kyllä täällä, kun tee on lähes aina ilmaista ruuan kanssa ja sitä saa pyytämällä lisää jos se sattuu loppumaan. Muistan, miten hassulta tuntui alkuun juoda teetä muun ruuan kanssa kuin aamu tai iltapalan. Nykyään se tuntuu jo ennemminkin normilta kuin oudolta asialta.

Tuntuipa  mukavalta kirjoitella tänne blogiin pitkästä aikaa ihan normiarjesta, kaikkien lomajuttujen jälkeen. Saas nähdä mistä tulee juttua seuraavan kerran. Kaikenlaista kivaa tässä on tiedossa, pysykää kuulolla siis!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1