Karstivuoria ja riisiterasseja

Päätin, että nyt on aika karistaa kaupungin pölyt jaloista ja suunnata vihreämpiin maisemiin. Tarkoituksenani oli lähteä yksin reissuun, mutta Adam oli saanut pahoja oireita homeisesta huoneestaan, joten hän päätti lähteä myös. Retkemme ei kyllä alkanut kovin vahvasti, sillä myöhästyttiin junasta :D Kuka olisi arvannut, että kiinalaiset juna-asemat ovat niin isoja ja monimutkaisia checkin- ja turvatarkastusjonoineen, että 40 minuuttia ennen junanlähtöä paikanpäälle saapuminen ei ole missään nimessä riittävä. Onneksi juna-asemalla sai vaihtaa liput myöhäisempään junaan veloituksetta. Jouduttiin sitten odottamaan seuraavaa junaa vajaa 2 tuntia, mutta päästiin kuitenkin saman päivän aikana Yangshuoon mikä oli ihan kiva.

Yangshuon hostelli oli tosi kiva! Se sijaitsi vähän sivussa keskustasta, joten alue oli mukavan rauhallinen eikä kolmen euron hinta per yö juuri päätä huimannut.

Hostellin uima-allas. Harmi et oli vähän liian viileä keli uimiseen.

Hostellin takapiha.

Käytiin ekana iltana keskustassa tutustumassa paikkaan ja syömässä illallista.

Tää oli jotain tosi outoo. Vihreän taikinan (ehkä jotain sticky
rice juttua?) sisässä oli jotain makeaa nestettä ja sit toi leivos (?)
oli jonkun lehden päällä. Jännittävä kokemus.

Käytiin kuuntelemassa kiinalaista countrymusiikkia. 

Seuraavana päivänä vuokrattiin elektroninen skootteri hostellilta ja lähdettiin ajelemaan ja katsomaan maisemia. Sillä oli kyllä kiva ajella ympäriinsä kun sääkin suosi eikä satanut mitään epämääräistä taivaalta. 

Yulong joki.

Ikävä kyllä skootterin akulla pääsi vain noin 30 km:ä, joten siitä
loppui virta kun oltiin 5 kilsan päässä hostellilta. Sit käveltiin aina 1km
ja taas päästiin ajamaan 1km. Et sinänsä toi skootteri ei kuitenkaan
ehkä ollut fiksuin menopeli kun kaikki nähtävyydet oli aika kaukana
Yangshuon keskustasta.

Kiipesin kukkulan päälle katsomaan maisemia. Sinne vei
kiviportaat, joiden kanssa sai olla tarkkana, kun ne oli aika
liukkaat viimeaikojen sateista johtuen.




Päätettiin mennä lautta-ajelulle Li-joelle. Oli vähän sumua ilmassa.

Vesipuhveleita joen rannassa.

Aurinkokin vähän pilkahteli pilvien lomasta.

Seuraavana päivänä lähdettiin bussilla kohti Dazhain kylää. Bussimatka kesti about 4 tuntia. Dazhai sijaitsee Longsheng rice terrace alueella, jota kutsutaan välillä myös Dragon's backbone rice terraceksi. Alueelle oli opiskelijoilta 40 yuanin (6e) pääsymaksu, muilta 80 yuania. Dazhain kylästä oli vielä 40 minuutin kapuaminen ylös Tiantoun kylään, jossa meidän hostelli sijaitsi. 

Dragon's den hostel.

Hostellin koirat oli kyllä söpöjä<3 Ne oli aina messissä
kaikessa mitä ikinä tapahtuikin.

Hostellin ikkunanäkymät. 

Päätettiin Adamin kanssa lähteä heti haikkaamaan ja katsomaan maisemia. Kierrettiin kaikki tärkeimmät näköalapaikat tällä reitillä ja reitin pituus alusta loppuun oli noin 4 tuntia. Sää oli mitä parhain, vaikka säätiedotuksen mukaan olisi pitänyt sataa tihkua. Aurinko paistoi aika vahvasti, niin nyt iho punoittaa kyllä hieman. Guangzhoussa on lähes aina pilvistä niin ei ole tällä tavalla vielä päässyt auringonpaistetta kokemaan Kiinassa. 



Suurin osa poluista oli hyvin päällystettyjä.


Yksinäinen poni vuoren rinteellä.

Viimein päästiin perille golden buddha näköalapaikalle, juuri
sopivasti auringonlaskuksi.

Rakastuin kyllä täysin näihin maisemiin<3

Tää oli kyllä niin tervetullut annos ton lenkin jälkeen. Hostellin
ruoka on ollut tosi hyvää ja ollaan syöty oikeastaan vaan hostellilla. 

Tänään lähdin thousand layers näköalapaikalle, kun eilinen lenkki ei vienyt sinne. Tämä lenkki oli lyhyempi, mutta maisemat oli kyllä upeat yhtälailla. 





Tänäänkin on ollut ihana ilma. 

Jotain poltettiin riisipellolla.

Kävelylenkin jälkeen olen oikeastaan vaan kirjoittanut tätä postausta ja nyt tilasin ruuaksi riisiä, jotain sweet and sour perunajuttua ja inkivääriteetä. Kaiken kaikkiaan Dazhai on kyllä ollut ihana paikka ja meillä kävi kelien suhteen aivan loistava tuuri. Lisäksi turisteja ei ole juuri nimeksikään ja esimerkiksi eilisellä lenkillä törmäsimme turisteihin vain golden buddha näköalapaikalla, muuten sai kävellä ihan itsekseen. Täällä ei ole vielä turistisesonki alkanut, sillä useimmat turistit haluavat nähdä riisiterassit myöhemmin keväällä/alkukesällä, kun ne ovat täyttyneet kokonaan vedellä tai sitten alkusyksyllä sadonkorjuun aikaan. Mulle kyllä kelpasivat nämäkin maisemat vallan hyvin. On ollut kiva päästä näkemään erilaista Kiinaa ja täällä ilma tuntuu raikkaammalta kuin tähän mennessä vierailemissani kaupungeissa. Dazhaissa ja ympäröivissä pikkukylissä myös rakennetaan koko ajan todella paljon hotelleja ja hostelleja, joten parin vuoden päästä täällä vieraileminen ei ole enää välttämättä yhtä autenttinen kokemus. 

Huomenna otamme bussin takaisin Yangshuoon tai Xinpingin kylään lähellä Yanshuota, jossa vietämme vielä yhden päivän ennen palaamista takaisin Guangzhouhun. Kaiken kaikkiaan on ollut kiva reissu ja tässä huomaa miten monipuolinen maa Kiina on matkustelun suhteen! :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1