Kiina kutsuu!

Noniin, nyt toisen Kiinan vaihtoni kunniaksi on tullut aika herättää blogini taas henkiin. Eli tällä kertaa suuntaan Guangdongin provinssin pääkaupunkiin Guangzhouhun. Ennen koulun alkua kuitenkin pysähdyin viikoksi Hongkongiin. Kyllä se Hongkong vaan hurmasi yhä edelleen.

Suurimmaksi osaksi vain kävelin Hongkongissa ympäriinsä, nautin kaupungin tunnelmasta ja söin hyvää kantonilaista ruokaa. Lisäksi näin entistä kämppistäni, kolmea paikallista kaveriani sekä korealaista kaveriani. 


Kowloon Walled City Park.

Avenue of Stars.

Hong Kong Islandin siluetti.

Kävelykatu Aberdeenissa.

Kävimme tottakai Minheen kanssa myös vanhalla yliopistollamme.

Ja Choi Hung asuinalueella, joka on tunnettu värikkäistä
rakennuksistaan.

Asuin Hongkongissa kahdessa eri hostellissa. Ensimmäinen kahdestä eli The Mahjong hostelli oli huonommalla sijainnilla, mutta itse hostelli oli todella siisti ja viihtyisä. Bussit kulkivat vierestä kyllä kätevästi, joten koska Hongkong ei ollut minulle vieras paikka, ei metroaseman puuttuminen sitten loppujen lopuksi haitannut. Bussilla on oikeastaan kivempi matkustaa kuin metrolla, koska siinä näkee samalla maisemia mukavasti. The Rainbow Lodge hostelli taas sijaitsi ihan Tsim Sha Tsuin sydämmessä metroaseman vieressä, mutta hostelli itsessään oli hieman kämäinen ja ei lainkaan niin viihtyisä kuin ensimmäinen hostelli. Mutta kyllä siellä pari yötä vietti. 

Hongkongissa vietetyn viikon jälkeen, lähdin bussilla kohti Guangzhouta. Hongkongin ja Kiinan rajalla oli noustava bussista tavaroiden kanssa ja mentävä rajatarkastuksen läpi. Kiinan puolella meitä odotti toinen saman yhtiön bussi, jolla matka pääsi jatkumaan kohti Guangzhouta. Matka kesti ehkä yhteensä kolmisen tuntia rajatarkastuksineen. Bussilla oli kätevä tulla Jinan Universitylle, koska bussi pysähtyi aivan yliopiston eteen. 

Ensimmäinen päivä kului oikeastaan yliopistolle kirjautumisessa. Minua ja toista suomalaista vaihtaria pompoteltiin huoneesta toiseen ja rakennuksesta toiseen, kun kukaan ei oikein tuntunut tietävän missä meidän pitäisi olla ja mitä tehdä seuraavaksi. Mutta viimein viralliset paperihommat oli tehty ja pääsimme viemään tavarat huoneeseemme ja kauppaan ostamaan patjoja ja petivaatteita. 


Näkymä huoneemme edestä 10. kerroksesta.

Yliopiston päärakennus, jossa myös kaikki luentoni sijaitsevat.

Paikallinen pikaruokala. Kulhoon otetaan itse raaka-aineet, josta sitten kokki
tekee keiton. Hinta määräytyy raaka-aineiden painon mukaan.

Tälle tuli hintaa noin 2 euroa.

Beijing Lu, eli turistien suosima kuuluisa kävelykatu.

Pearl Riverin varrelta. Guangzhoussa on usein hyvin sumuista ilmankosteuden
takia.

Tästä sai itse kerätä tuoreen hedelmäkoktailin mukaan.

Näkymä Park Hyatin 70. kerroksesta kattoterassilta. Taustalla
Guangzhoun kuuluisin nähtävyys Canton Tower.



Puisto keskellä kaupunkia.




Saimme käydä tutustumassa ensimmäisen viikon aikana kursseihin ja tänään teimme lopulliset valinnat. Minä ja toinen suomalainen vaihtari, joka on myös kämppikseni täällä, opiskelemme China studies maisteriohjelmassa. Ohjelma on tarkoitettu kansainvälisille opiskelijoille, ei paikallisille, joten ohjelmassa opiskelee yhteensä vain viisi varsinaista opiskelijaa ja kolme vaihto-oppilasta. Niinpä luennoillamme on yhteensä vain kahdeksan ihmistä. Itse valitsin kursseikseni kiinan kielen kurssin ja kaksi China studiesin kurssia: Chinese government and politics ja Selected readings on Chinese. Olen erittäin tyytyväinen valintoihini, sillä luentoja on vain maanantaista keskiviikkoon. Tämä mahdollistaa hyvin pitkät viikonloput ja sitä kautta matkustamisen ympäri Kiinaa.

Kaiken kaikkiaan Kiina on ollut helpompi tähän mennessä kuin olisin ehkä olettanut. Nettiyhteydet toimivat hyvin, asuntola on melko siisti. Miinuspuolena voisi sanoa, että lämmintä vettä tulee vain klo 9.30-11.30 ja 17.30-19.30. Mutta kahtena viime päivänä lämmintä vettä on tullut vain tuohon ilta-aikaan... Pitää selvittää, mistä tämä johtuu. Lisäksi asuntolassamme ei ole ollenkaan minkäänlaista keittiötä. Kuumavesihana onneksi löytyy, joten aamupuurot ja nuudelit voi keittää. Meillä ei ole myöskään pyykkitupaa tai pyykinpesukonetta. Pesulan sijainnin selvittäminen on vielä työnalla. 

Terkkuja Suomeen! :) 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1