Kiinan pandapääkaupunki Chengdu

En ole päässyt tietokoneelle yli viikkoon, koska vpn on takkuillut aika pahasti eivätkä koulun wifi-yhteydetkään ole toimineet kummoisesti. Mutta nyt ne vaikuttaisivat taas toimivan ainakin hetken ihan suht hyvin. Eli olin torstaista sunnuntaihin Sichuanin provinssin pääkaupungissa Chengdussa tapaamassa taiwanilaista Annea ja japanilaista Mamia, joihin tutustuin Hongkongissa vaihdossa ollessani. Chengdu on tunnettu pandoistaan sekä erittäin tulisesta ruuastaan. 

Torstain vietin Chengdussa melkein kokonaan yksin, koska Anne ja Mami saapuivat vasta illalla paikanpäälle. Kävin Kuanzhaixianzhissa, joka tarkoittaa suomeksi kapeaa ja leveää kujaa. Siellä oli katuruokaa, kauppoja ja perinteisiä kiinalaisia rakennuksia.


Torstaina satoi sumutihkua eikä oikein tiennyt olisiko pitänyt käyttää sateenvarjoa
vai ei. 

Sakura tai joku sen tyylinen kukka.

Sian kärsiä olisi ollut tarjolla.

Perjantaina käytiin teehuoneella juomassa teetä ja katsomassa perinteistä sichuanilaista
oopperaa.

Chengdu vaikutti olevan hyvin ylpeä maineestaan Kiinan pandapääkaupunkina. Joka puolella oli pandan kuvia, pandamaalauksia, pandapatsaita, pandakrääsäkauppoja ja niin edelleen. Niinpä päätimme vierailla lauantaina Chengdu Research Base of Giant Panda Breedingissä. Mentiin sinne heti aamusta puoli kahdeksalta kun paikka aukesi, jotta välttäisimme pahimmat ruuhkat. Tämä oli kyllä hyvä veto, sillä ensimmäisen tunnin puisto oli hiljainen, sen jälkeen ei enää niinkään. Metro meni kätevästi melko lähelle puistoa ja sitten tilattiin vielä asemalta Didi-sovelluksella taksi. Taksin käyttö oli kyllä Didin kautta halpaa Chengdussa. Maksettiin melko pitkästäkin matkasta vain 40 yuania, joka on noin 6 euroa. 

Chengdun Panda Research Base on maailman tunnetuimpia ja arvostetuimpia pandojen suojelukeskuksia. Se ei kuitenkaan muistuta eläintarhaa, vaan pandojen tarhat ovat todella isoja ja luonnonmukaisia. Hinta on myös opiskelijalta vaivaiset 27 yuania eli 4 euroa, muilta puolet kalliimpi. Paikka oli aika iso, mutta siellä oli helppo liikkua kävellen paikasta toiseen. Kiinalaiseen tyyliin matkat olisi voinut taittaa myös pienellä golfkärryn näköisellä autolla lisämaksusta. Jättiläispandoja oli keskuksessa yli 100. Lisäksi siellä oli myös jonkinverran kultapandoja. 

Paikka oli ainakin helppo tunnistaa sisäänkäynnistään.



Tää panda oli ihan mun lemppari! Se katseli eka vähän ujosti
puun takaa, mutta tuli sitten ihmettelemään yleisöä.

Vauvapanda oli kiivennyt puuhun nukkumaan.

Pandakeskuksesta oli kivat näkymät.


Söpö pandahuppu joka oli myös samalla kaulahuivi.

Pandan kuvia seinissä oli jokapuolella.

Pandapatsas ostoskeskuksen katolla.

Oli kyllä parasta matkustaa Annen kanssa, koska hän puhuu kiinaa ja se teki kaiken paljon helpommaksi. Lisäksi Chengdussa erityisesti pienemmissä ruokakojuissa, katuruokapaikoissa ja jopa joissain ravintoloissa ei voinut maksaa ollenkaan käteisellä. Kiinalaisten teknologia on superkehittynyttä ja he käyttävät maksamiseen lähes ainoastaan QR-koodeja, jotka luetaan kännykkällä ja maksetaan sitä kautta joko alipayllä tai wechatin lompakolla. Näitä sovelluksia ei voi kuitenkaan käyttää ilman kiinalaista pankkitiliä, enkä kokenut tarpeelliseksi avata tiliä vain puolen vuoden takia.

Heytea on uusi bubble tea paikka Kiinassa ja se on noussut todelliseksi ilmiöksi. Ensin jonotettiin
maksamaan ja tilaamaan juomia. Sitten vielä jonotimme itse juomia about puoli tuntia. Kävimme
kyllä välissä kiertelemässä ostoskeskuksessa.

Mapo tofua, jänistä ja kasviksia sekä jälkkäriksi perinteinen sichuanilainen jälkiruoka
bing fen.

Perinteisiä kiinalaisia lyhtyjä.

Kiinalaisen kuuluisan "Chengdu" nimisen laulun musiikkivideo on kuvattu tällä
kadulla tämän baarin edessä, joten ihmiset jonottivat sisään.

Vähän erilainen hiekkaranta, mutta siellä ne lapset rakentelivat tyytyväisinä hiekkakakkuja.

Anne lähti aiemmin sunnuntaina takaisin Shanghaihin, joten minä ja Mami suuntasimme
vielä museoon ennen iltalentojamme.

Kaiken kaikkiaan meillä oli kyllä tosi kiva reissu ja tykkäsin Chengdusta paljon. Chengdu vaikutti todella rennolta kaupungilta ja ehkä perinteisemmältä kiinalaiselta kaupungilta kuin esimerkiksi Guangzhou. Pandat oli söpöjä, ruoka oli hyvää, seura oli huippua. Toivotaan, että vpn jatkaa toimintaansa, jotta voin kirjoittaa teille seuraavalla kerralla hieman yliopistosta ja asuntolaelämästä täällä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1