Avatar vuoret, taivaan portti ja feenix kaupunki

Otettiin Annun kanssa 13 tuntia kestävä yöjuna kohti Zhangjiajietä (张家界). Tällä kertaa en saanut junassa yhtä hyvin nukuttua kuin viimeksi, koska koko ajan oli jotain liikennettä kun ihmisiä jäi pois junasta pitkin yötä. Aamulla saavuimme kuitenkin Zhangjiajiehen, josta otimme Didin läheiseen Wulingyuanin (武陵源) kylään, jossa hostellimme oli. Pääsyymme mennä Zhangjiajieen oli vierailla Zhangjiajie National Forest Parkissa, jossa  kuuluisat Avatar vuoret sijaitsevat. James Cameronin Avatar-elokuvan maisemat ovat saaneet innoituksensa noista vuorista. 


Wulingyuan oli ihan söpö pieni kylä, mutta kansallispuiston
lisäksi siellä ei ollut juurikaan tekemistä.

Lippu kansallispuistoon oli voimassa 4 päivää. Me käytiin siellä yhteensä kolmena
päivänä ja kierreltiin aina eri osissa puistoa, sillä puisto oli ihan valtava.

Tuli kyllä ihan Avatar-leffa mieleen näistä maisemista.


Cable carilla mentiin alas.

Viimeisenä päivänä oli hieman harmaampi ja sateisempi keli.

Apinat oli tosi kesyjä, mutta ei onneksi aggressiivisia.


Apinaperhe.

Wulingyuanissa vietetyn kolmen päivän jälkeen otettiin Zhangjiajien kaupunki suunnaksi ja päätettiin viettää siellä hostellissa yksi yö, koska seuraavana päivänä siitä oli helppo Annun lähteä junalla kohti Changshaa ja minun bussilla kohti Fenghuangia. Zhangjiiajiessa mentiin vielä cable carilla Tianmen vuorelle. Tianmen tarkoittaa suomeksi taivaan porttia. 

Alas vuorelta tultiin bussilla.

Cable car hissin reitti oli yli 7 kilometriä pitkä.

Suurin osa matkasta vuorella käveltiin pilvien ja sumun keskellä.

Ehkä ihan hyvä ettei nähnyt, miten korkealla ollaan :D



Vuoren länsipuolen reitiltä näkyi jo maisemiakin.



Lopuksi laskeuduttiin portaita vuorelta alas bussipysäkille.
Jäi vähän harmittamaan, että itse taivaan porttia ei näkynyt tuon
sumun takia, mutta toisaalta sumu teki paikasta aika mystisen.

Molemmat, sekä Tianmen vuori että Zhangjiajien kansallispuisto olivat kyllä hienoja ja ehdottomasti käymisen arvoisia paikkoja. Zhangjiajien jälkeen lähdin bussilla kohti Fenghuangia (凤凰) eli Feenix kaupunkia. Kaupunki on tunnettu vanhasta kaupungistaan ja lukuisista kuvauksellisista silloista. Olin kaupungissa kaksi yötä. 





Sekä Zhangjiajie että Fenghuang sijaitsivat Hunanin provinssissa. Mielestäni Hunanin provinssissa oli ehdottomasti huonoin ruoka tähän mennessä vierailemistani paikoista. Tai sitten en vain onnistunut löytämään hyviä paikkoja, mutta mikään ruoka jota söin, ei ollut kovin hyvää. Fenghuangissa monissa ravintoloissa oli häkissä ulkopuolella joitain outoja mereneläviä, käärmeitä, outoja jyrsijöitä jne, niin en myöskään halunnut mennä sellaisiin paikkoihin syömään. Zhangjiajie ja Fenghuang ovat myös erityisesti Kiinalaisten suosimia turistikaupunkeja, joten voi olla että aito hunanilainen ruoka löytyy turistikaupunkien ulkopuolelta. 

Tämä oli part 1 postaus reissusta, seuraavalla kerralla kirjoitan Guizhoun provinssin kohteistani!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1