Lähtö lähenee

Piti kirjoittaa tämä postaus jo muutama viikko sitten,  mutta vpn lakkasi taas toimimasta Kiinan kiristettyä Internetin valvontaa Taivaallisen rauhan aukion tapahtumien 30-vuotispäivän johdosta. Eli siis koska lähden huomenna Hongkongia kohti, ajattelin vetää vähän vaihtoa yhteen. Mitkä fiilikset jäi Guangzhousta ja koko vaihdosta ylipäätään?

Guangzhou on hyvä paikka asua. 
Täällä ei ole paljon turistinähtävyyksiä, joten sanoisin, että jos käy matkalla Guangzhoussa, neljä päivää on varmasti riittävä aika kaupungissa kiertelyyn. Joskus matkoilla on vaikea löytää ravintoloita, mutta Guangzhoussa ei ole tätä vaaraa. Guangzhoussa on maailman eniten ravintoloita suhteutettuna väkilukuun. Ulkona syöminen on siis halpaa ja helppoa ja valinnanvaraa riittää, halusipa sitten syödä kantonilaista, sichuanilaista, vietnamilaista, thaimaalaista, italialaista... Lisäksi ostoskeskuksia ja hengailupaikkoja löytyy. Kaupungissa ei ole mielestäni selkeää keskusta-aluetta, vaan Guangzhou on jaettu seitsemään alueeseen, joilla kaikilla on omat erityispiirteensä. Ainoana miinuksena Guangzhoussa asumisessa on mielestäni ilmasto. Vuodenaikoja on vain kaksi, kesä ja talvi. Kesäaika kestää huhtikuusta marraskuulle ja tänä aikana on vähintään 28 astetta lämmintä yötä päivää. Ilmankosteuden takia lämpö ei ole kovin mukavaa, koska vaikka aurinko ei yleensä edes paista Guangzhoussa, täällä on ihan tajuttoman kuuma. Yhden viikon ajan lämmintä oli 35 astetta, joten ilma oli ihan tulikuumaa eikä ulkona halunnut viettää yhtään ylimääräistä aikaa. 

Tää on pyydetty vähän tulisena, en tiedä sitten kuinka tulista se paljon tulinen
on kun tässäkin meinasi suu palaa ja chilejä oli ihan kiitettävä määrä.

Vietnamilaista nuudelikeittoa.

Hienoja kakkuja Line Friends -kahvilassa.

Näyttää kanalta toi musta liha, mutta en tiedä mitä se oikeasti on.

Katuruokapaikka yliopiston lähellä. Siitä voi valita joko paistettua
riisiä tai nuudelia ja sitten ne laittaa kananmunaa, ituja, sipulia ja
mausteita lisukkeiksi. Sairaan iso annos, hintaa about 1,3 e.

Kaupunkipyöriä on Guangzhoussa joka kulmalla. Kaupunkipyörillä pyöräily  on
kyllä halpaa ja helppoa täällä. Ja pyörät voi jättää mihin tahansa, ei ole erillisiä
pisteitä, mihin ne pitää jättää.

Guangzhou on parhaimmillaan ilta-aikaan.

Kiinassa on yllättänyt kaupunkien vehreys! Piristää kaupunkikuvaa kyllä paljon.

Käytiin viimein Annun ja Adamin kanssa myös Guangzhoun
kuuluisimmassa nähtävyydessä eli Canton towerissa.

Canton tower on 604 metriä korkea ja yksi maailman korkeimmista rakennuksista.


Kävin myös Guangzhoun laitamilla, about 1,5 tunnin metromatkan päässä
yliopistolta.


Yliopisto ei ole kovin hyvä.
Jos Guangzhousta on lähes pelkkää hyvää sanottavaa, niin yliopistosta ei sen sijaan ole juurikaan hyvää sanottavaa. Tutkinto-ohjelma missä opiskelen, on aika ihmeellinen. Se on kuitenkin maisteritasonohjelma, niin tuntuu oudolta, että kursseilla käsitellään ihan kaikkea Kiinan kulttuuriin, historiaan ja nykypolitiikkaan liittyvää. Olemme oppineet muun muassa Sunzin käsityksiä sodankäynnistä, Confuciuksen opetuksista, Kiinan eri aikakausien runoista, Kiinan politiikan nykytilanteesta ja Kiinan järjestökentästä. Ja tässä on kyse vain kahdesta kurssista millä olen. Tutkinto-opiskelijat oppivat tämän lisäksi myös esimerkiksi kiinalaisesta lääketieteestä ja filosofiasta. Tuntuukin, että tutkinto-ohjelman tarkoitus on opettaa kaikesta vähän, vaikka kaksivuotisen maisteriohjelman tarkoituksena pitäisi ennemminkin olla johonkin asiaan erikoistuminen. Lisäksi vaihtareille ei ollut minkäänlaista infopakettia, miten juuri tässä yliopistossa tulee toimia asuntolan ja kaikkien käytännönasioiden kanssa. Kaikesta on saanut kuulla huhupuheiden kautta tai viikon sen jälkeen kun joku asia olisi jo pitänyt hoitaa. Luulisi sen olevan melko pieni homma järjestää vaihtareille jonkinlainen infopaketti englanniksi tai edes kiinaksi. 

Kampus on kyllä ihan nätti paikka.

Yliopiston läheisessä kauppakeskuksessa oli jotain meneillään,
jengiä ja vartijoita oli sen verran paljon.

Parasta antia Kiinassa onkin ollut ympäriinsä matkustelu. Kävin viikonloppureissulla Zhuhaissa, joka on merenrantakaupunki ja Macaon rajanaapuri. Tämän lisäksi olin 10 päivän reissulla Hunanin ja Guizhoun provinsseissa. Kerron niistä lisää sitten ensi postauksessa! Nyt pitää pakata taas koko elämä rinkkaan ja ostaa bussilippu huomiseksi Hongkongiin.

拜拜!Báibái! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1