Sekalaista höpinää

Hongkong eloa on nyt takana vähän reilu viikko. Käsittämätöntä, että siitä on vasta niin vähän aikaa, kun pakkasin kimpsut ja kampsut Suomessa kasaan ja saavuin Hongkongiin. Niin paljon on ehtinyt jo tapahtua näin lyhyessä ajassa.

Olen jo ihan rakastunut Hongkongiin kaupunkina, se on niin kaunis! Yhtenä iltana päädyimme LKF kadulle keskustaan ja menimme rakennukseen, josta pystyi ihailemaan maisemia 25 kerroksesta. Maisema olivat kyllä todella upeat, kuvat eivät tee niille missään nimessä oikeutta. 




Ja tottakai meidän piti mennä ihailemaan myös sitä yhtä kuuluisinta näkymää Hongkongista eli Hongkong skylinea, joka on siis Hongkongin keskusta-alueen siluetti. Toinen kuuluisa näkymä on Victorias peakilta, mutta sinne asti emme ole vielä ehtineet. Maisemien ihailujen jälkeen otimme ferry boatin toiselle puolelle keskustaan, jossa näimme muita vaihtarikavereita. Ferry boat oli todella halpa, hintaa koko lystille tuli octopuskortilla vain 2,5hkd eli 30 senttiä!! Octopuskortti on muuten todella kätevä. Sillä voi maksaa matkat kulkuneuvoissa, ostokset useissa kaupoissa, syömiset koulun ruokaloissa... Ja sen jälkeen kun saan vielä opiskelijaoctopuskortin matkat tulevat puolet halvemmiksi.

Noi värit, mitkä heijastuu veteen on
niin hienot!!

Matkalla lahden(?) toiselle puolelle.

Yksi asia, minkä olen jo oppinut paikallisista on se, että ruokailu on heille todella tärkeää sekä siihen varataan paljon aikaa. Koulu järjesti meille tervetuliasruokailun. Kyllä, meille kaikille 500 vaihtarille yhtä aikaa. Se oli aikamoinen näky se. Ruokailu oli todella mukava, mutta se kesti 3h ja siihen kuului ainakin 8 ruokalajia ellei jopa enemmänkin. Paikalliset ruokailutottumukset ovat kuitenkin hieman erilaiset, kun meillä Suomessa. Istuimme pyöreän pöydän ääressä ja ruoka tarjoiltiin yhdellä isolla lautasella, josta vuorotellen kaikki ottivat ruokaa omille lautasilleen. Ruokailu oli näin ollen todella yhteisöllinen tapahtuma ja meillä oli erittäin mukavaa. Ruoka myös maistui todella hyvältä! Suurin osa ruuasta, mitä olen syönyt on ollut todella hyvää. Koulun kanttiinissa on muutaman kerran tullut otettua harha-askelia ruuan valitsemisen suhteen, mutta muuten olen tykannyt ruuasta oikein paljon.

Muutama ihminen koulun
 tervetuliaisdinnerillä.



Koulun ruokalassa dim sumeilla.

Chinese University of Hong Kongissa lähes kaikki opiskelijat asuvat kampuksella. Orientaatioviikon vaihtarit asuivat orientaatiohostelleissa, mutta lauantaina muutimme sitten pysyvään asuinpaikkaamme, joka on Kuo Mou Hall asuntola Shawn Collegessa. Oli mahtava tunne purkaa rinkka ja reppu kaappeihin ja asettautua oikeasti taloksi. Huone on oikein kiva, joskin tietysti ainakin kaksi kertaa pienempi kuin mihin olen tottunut, ja se jaetaan huonetoverin kanssa. Mutta näkymät ikkunasta ovat oikein hienot ja huonetoverini vaikuttaa mukavalta ja huomaavaiselta. Hän on mannerkiinalainen opiskelija Shanghaista, mutta hän ei ole vaihtari, vaan suorittaa koko tutkintonsa täällä. Toistaiseksi kommunikaatiomme on sujunut oikein hyvin, vaikka hän sanookin, ettei ole hyvä englannissa. En kyllä tiedä miten se olisi mahdollista, jos hän kuitenkin suorittaa koko tutkintonsa englanniksi. Sen verran vielä Shawn collegesta, että vaikka kyseessä on muuten mielestäni oikein kiva paikka, se on sijainniltaan surkea. Se sijaitsee kampuksen kauimmaisessa nurkassa, joten toiselle puolelle kampusta ja metroasemalle kestää mennä noin puoli tuntia. Onneksi kampuksella on kuitenkin ilmaiset kampusbussit, jotka liikennöivät suhteellisen usein, joten liikkuminen ympäri kampusta ei ole mahdontonta.

Näkymä huoneen ikkunasta.

Meidän collegemme.

Näkymä pääkampukselle.

Jos kampus sijaitsee vuorella niin voitte vaan
kuvitella, miten paljon täällä on rappusia :D

Semmoisia kuulumisia tällä kertaa. Vähän jo jännittää, kun luennot alkavat kohta. Palaillaan taas ensi kerralla, niin sitten kerron lisää elämästä Hongkongissa!

-Anette


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1