Turisteilua ja hot potia

Heipä hei täältä vaihteeksi aurinkoisesta Hongkongista! Viime viikolla kelit olivat aikamoiset, taivas oli ihan harmaa (saaste?)sumusta ja lähes joka päivä satoi oikein urakalla. Mutta tulipahan opittua kantapään kautta, että täällä pitää kantaa aina sateenvarjoa mukana... Paras oli kyllä, kun lauantaina kokoonnuttiin yliopistolla tarkoituksenamme lähteä yliopiston järjestämälle Hongkongin Citytourille, niin vettä tuli kuin saavista kaatamalla sekä salama ja ukkosmyrsky oli jotain aivan jäätävää. Noh, lähdettiin jokatapauksessa Citytourille ja onneksi vesisade ja myrsky lakkasivat ensimmäisen kohteemme eli The Peakin jälkeen.

HK Citytour porukkamme


Eihän sieltä Peakiltä oikeastaan nähnyt mitään, kun oli vielä niin sumuista
ja sateista

Mut onhan tää nyt nätti paikka


Vieläkin vaikee käsittää, miten vihreä paikka Hongkong oikeesti on


Seuraavaksi suuntasimme Stanley Marketille aivan Honk Kong Islandin toiseen päähän. Se oli jotenkin ihanan rauhallinen ja seesteinen paikka verrattuna keskustan kiireeseen ja hektisyyteen. Meillä oli kuitenkin vain noin 40 minuuttia aikaa kierrellä siellä, mutta näimmehän ainakin paikan ja tiedämme jatkossa, että sinne kannattaa ehdottomasti mennä viettämään aikaa.

Stanley Plazan versio "rakkauslukoista"

Koska maisemakuvat vaan on parhaita

Suurin osa 40 minuutista ihasteltiin vaan maisemia
tuosta näköalapaikalta, niin itse marketalueesta nyt
ei tullut tällä kertaa kuvia. Ehkä ensi kerralla:D

Viimeisenä pysäkkinä oli jo meille ennestään tuttu Victoria Harbour ja Clock Tower Tsim Sha Tsuissa eli tutummin TST:ssa. Sinne meille oli varattu vain 15 minuuttia, mutta päätimme jäädä kaupungille pidemmäksi aikaa, emmekä menneet koulun bussikyydeillä takaisin yliopistolle. Jäimme paikan päälle katsomaan Symphony of Lights show'ta, mutta jos totta puhutaan, niin se oli kyllä aikamoinen pettymys, joten lähdimme kesken show'n syömään. Löysimmekin oikein mainion japanilaisen ravintolan. 

Näkymä TST:stä Hong Kong Islandille



Jonkinlaista japanilaista noodelikeittoa taas vaihteeksi. Mutta hyvää oli!

Noi vaaleanpunaiset jutut oli vissiin
minikatkarapuja

Ja nyt kun syömisestä kerran tuli puhe, niin korealaisen ystävämme Yooran buddy Maggie vei meidät yhtenä iltänä syömän perinteistä hongkongilaista hot potia! Ravintola sijaitsi Mongkokissa, jonne pääsee yliopistolta kätevästi metrolla yhden metron vaihdoksen kautta. Hot potin ideana siis on, että pöytään tilataan paljon erilaisia ruokia, jotka sitten itse kypsennetään kiehuvassa padassa, joka sijaitsee pöydän keskellä. Hot potin konsepti oli oikein hauska, sillä käytännössä valmistimme itse oman ruokamme. Ja ruoka oli todella hyvää!

Hot pot illallisseuruumme! Viisi vaihtaria, kolme paikallista sekä kaksi jotain
random slovakialaista jäbää, joilta ei kyllä englanti taittunut kovin hyvin:D
(ilmeisesti lomailivat Hongkongissa muutaman viikon ja olivat 
jotain Maggien tuttuja)



Lopuksi täytyy sanoa, että on kyllä ollut hauska tutustua erityisesti paikallisiin sekä aasialaisiin vaihtareihin, sillä tuntuu, että heidän kulttuureistaan on erityisen paljon opittavaa. Aasialainen kulttuuri ja mentaliteetti on niin erilaista, kuin ainakin oma mentaliteettini. Esimerksi korealaisilla vaihtareilla on lähes kaikilla tässä ensimmäisessä periodissa 5-6 kurssia, kun taas useimmilla eurooppalaisilla on 3-4, jos yliopisto ei vaadi enempää. Joidenkin yliopisto vaatii heitä ottamaan viisi kurssia, joka on mielestäni aika paljon. Opiskelemme kuitenkin jollain muulla kielellä kuin omalla äidinkielellämme ja ainakin itseltäni jo se vie tietyn määrän energiaa. Korealaiset kaverini myös tuntuvat tietävän Suomesta yllättävän paljon. Kaikki kyselevät ensimmäiseksi revontulista ja Suomen luonnosta. Heillä on ehkä vähän romantisoitujakin mielikuvia Suomesta ja yksi kaverini sanoi jopa haluavansa muuttaa opikelujen jälkeen työskentelemään Suomeen, koska siellä on niin rauhallista ja kaunista. Toisaalta ymmärtäähän sen, koska heillä tuntuu kotimaassaan olevan valtavasti paineita hyvän työpaikan saamiseksi ja elämä siellä on niin hektistä. 

Yritettiin ottaa Minheen kanssa yksi ilta
valokuvia maisemasta ja meistä. Ei onnistunut,
joten kuvassa näkyy vaan me, eikä hienoja
maisemia ollenkaan. 


Tälläistä tällä kertaa, terkkuja kaikille sinne Suomeen!:)





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1