Mid-Autumn Festivalin juhlintaa



Heippa taas, nyt tuli vähän pidempi kirjoitustauko, kun on ollut kiirettä koulun alkamisen ynnä muun kanssa. Kauheen vaikee päättää mistäs sitä kirjottaisikaan, koska paljon on tapahtunut sitten viime postauksen. 

Mutta kerrotaan vaikka Mid-Autumn Festivalista, joka oli täällä viime viikolla ja sen takia meillä taisi olla kouustakin yksi päivä vapaana. Eli Mid-Autumn Festivalin tarkoituksesta ja tarinoista kuulin aika monta erilaista versiota, niin oli ihan pakko tarkistaa wikipediasta, että mikäs näistä tarinoista nyt on oikeasti se juhlinnan syy :D Ilmeisesti kyseisellä "keskisyksyn juhlalla" on kolme päätarkoitusta: kokoontua yhteen ystävien ja perheen kanssa, olla kiitollinen kesän sadosta ja rukoilla hyvää tulevaisuutta esimerkiksi lapsille. Mid-Autumn Festivalia kutsutaan myös sadonkorjuu juhlaksi, sillä kiinalaisen kalenterin mukaan juhla on elokuussa, vaikka gregoriaanisen kalenterin mukaan juhla on syyskuussa. 

Hongkongissa juhlaa juhlitaan syömällä mooncakeja ja käymällä illalla puistoissa, joissa on jos jonkinlaista tapahtumaa Mid-Autumn Festivalin aikaan iltaisin. Täytyy sanoa mooncakeista, että en kyllä ymmärrä miksi ne ovat niin suosittuja, sillä eivät ne ole oikeastaan edes kovin hyviä. Maistoin muutamaa mooncakea, ensimmäisessä niistä oli sisällä suklaata ja se oli ihan hyvää, koska kyseessä ei ollut niin sanottu perinteinen mooncake. Kämppikseni ystävällisesti oli ostanut kaksi mooncakea, joista toisen hän antoi minulle. Siellä oli sisällä eräänlaista kinkkua, mutta se maistui enemmän makealta kuin suolaiselta. Kyseinen makuyhdistelmä oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Aivan kaikista perinteisimmissä mooncakeissa on sisällä ilmeisesti ankanmunan keltuaista. Mutta se mooncakeista tältä erää.

Me päätimme siis mennä kavereiden kanssa käymään Victoria Parkissa Mid-Autumn Festival iltana, sillä olimme lukeneet, että siellä on hienoja lyhtyjä sekä tulinen lohikäärme jossain vaiheessa iltaa. Victoria Park sijaitsee lähellä Causewey Bayta Hong Kong Islandilla, eli matkaa sinne oli metrolla melkoisesti. Taisimme vaihtaa metrolinjaa kolme kertaa. Ja kyllä huomasi, että muutama muukin oli lähtenyt matkaan, metroasemilla oli sellainen tungos, että en ole vielä nähnyt. Liukuportaat oli pysäytetty, koska oli liian paljon ihmisiä ja ne menivät liian nopeasti eteenpäin ja asemilla oli järjestyksenvalvojia ohjaamassa liikennettä ja takaamassa turvallisuus. 


Muutama muu ihminen liikenteessä samaan
aikaan.



Päästiin sitten kuitenkin viimein Victoria Parkkiin ja olihan siellä kyllä hienoa. Keli oli todella hyvä ja taivaalla näkyi täysikuu niinkuin Mid-Autumn Festivalin aikaan kuuluukin. Mutta antaa kuvien puhua puolestaan. 


Siellä se täysikuu näkyy.





Puistossa oli myös lyhtynäyttely, jossa oli kaikenlaisia erilaisia lyhtyjä
esittelyssä.




Nämä lyhdyt olivat jotenkin supernättejä, ihan mun lemppareita :)

Tällaisella porukalla olimme tällä kertaa liikenteessä.




Mid-Autumn Festivaliin kuuluu myös perinteisesti Fire Dragon eli eräänlainen lohikäärme sytytetään palamaan. En ole ihan varma, että onko tälle jotain syvempää tarkoitusta, mutta kuuleman mukaan tapahtuma on oikein hieno, joten odotimme sitä innoissamme. Jouduimme kuitenkin pettymään, sillä väkeä oli niin paljon, että eihän siinä tungoksessa mitään lohikäärmettä edes nähnyt haha :D Jouduimme luovuttamaan tämän suhteen ja lähtemään takaisinpäin yliopistolle, jotte ehdimme ennen kuin metrot lakkaavat liikkumasta illalla yöllä. Valitettavasti kampusbussit olivat jo lakanneet liikkumasta... Mutta kaiken kaikkiaan pidin kyllä oikein paljon Mid-Autumn Festivalista. Ja pääsin muuten vihdosta viimein maistamaan vihreän teen makuista jäätelöä! Oli kyllä hyvää, ei voi muuta sanoa.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1