Bangkok part 2

Heipä hei taas, jatketaanpas sitten saman tien perään Bangkok tarinoilla part 2, kun on kerran hyvä flow päällä.

Day 4
Oltiin melko aikaisin hereillä ja päätettiin ottaa suunnaksi maailman suurimpiin "toreihin" lukeutuva Chatuchak Weekend Market. Hypättiin siis skytrainiin ja matkattiin sillä parikymmentä minuuttia, kunnes oltiin perillä. Ja voin kyllä sanoa, että siinä oli torilla kokoa. Se koostui lukemattomista ja taas lukemattomista pikkukujista, joissa eksyminen ei ollut kaukana. Bangkokin viikonlopputorista sanotaankin, että sieltä on mahdollista löytää mitä vaan, mitä ikinä uskaltaa kuvitella tai haaveilla. En kyllä hetkeäkään epäile, etteikö tuo olisi totta. Kierreltiin siellä muutama tunti ja syötiin paikallisia herkkuja ja tehtiin vähän ostoksia. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!


Torilla! Oli yllättävänkin väljää, vaikka siellä oli huima määrä porukkaa. Tietysti
kun alue on iso, niin porukka hukkuu sinne mukavasti.

Taitavasti soitti tyttö.

Viikonloppumarketin jälkeen ajettiin muutama pysäkin väli metrolla ja hypättiin taas pois kyydistä. Päätimme suunnata The Golden Mountainia kohti, josta kuuleman mukaan on mukavat näköalat Bangkokin ylle. Näinpä hyppäsimme laivan kyytiin, ja sattumalta pääsimme oikeaan paikkaan, vaikka emme tienneet millä pysäkillä pitää jäädä pois. Näillä reissuilla on kyllä toiminut muistisääntö "follow the crowd" melko hyvin, suosittelen! :D Pääsimme siis The Golden Mountainille ja kiipesimme joku kymmenen minuuttia huipulle, niin aika kivat näköalat sieltä kyllä oli Bangkokin ylle. 


Tommosella paatilla mentiin kapeata jokea pitkin. Eikä muuten maksanut kun
7 bahtia eli 20 senttiä.

Hieno rakennus matkan varrelta.

Almost there.

Olimme siis vanhassa osassa Bangkokia, joten siellä oli vaan matalampia
rakennuksia, pilvenpiirtäjät sijaitsevat modernimmalla alueella.




Todettiin Lieken kanssa yhdessä tuumin, että Bangkok ei ole kyllä perinteisellä tavalla kaunis tai viehettävä kaupunki, kuten esimerkiksi Kioto, Rooma tai Dubai, mutta jotain rosoisen kaunista ja aitoa sen pikkukujissa ja järjestelmällisessä kaaoksessa kyllä on. Itse ainakin viihdyin siellä loistavasti tuon neljä päivää ja Bangkok jätti kyllä kasvavan kiinnostuksen maata ja sen kulttuuria kohtaan. 

Day 5
Viimeisenä päivänä otettiin melko iisisti ja mentiin hongkongilaisen Maggien suosittelemaan thaihierontapaikkaan. Oli kyllä ihan mielenkiintoinen ja hyvä kokemus, eikä ollut hinnalla pilattu, sillä kahden tunnin hieronta maksoi 550 bahtia eli noin 15 euroa. Illalla päätimme ottaa taksin ja mennä kuuluisalle Khaosan Roadille eli Backpackers streetille. Se olikin ihan hauska paikka. Söimme pad thai street foodia ja otimme kummatkin muutamat värilliset letit toiselle puolelle päätä. Lieke otti punaiset ja minä otin sinivioletit. Yllättävän hyvin pysyvät, sillä mulla on ne vieläkin päässä, viisi päivää myöhemmin. Sain jonkun päähän piston, että nyt kun ollaan Thaikuissa, niin meidän pitää syödä joku kuivattu ötökkä. Lieke oli eka vähän epäileväinen tän asian suhteen, mutta kyllä hänkin siitä sitten loppujen lopuksi oli samaa mieltä mun kanssa, että tämä on juttu, mikä kuuluu tehdä Thaimaassa. Joten päädyttiin kuivattuun sirkkaan, skorppionit oli vähän liian hardcore. Täytyy kyllä sanoa, että ei se kovin hyvää ollut edes soijakastikkeen kanssa, liian kuivaa ja takertui kurkkuun kiinni. Mutta tulipahan testattua. 


Kaikennäköistä siellä kyllä oli.



En kyllä osaa sanoa mikä sirkka tää oli.



Seuraavana aamuna olikin aikainen herätys, sillä meillä oli aamulento, sillä mun piti ehtiä yliopistolle puoli kolmeksi tutoriaaliin, koska meidän ryhmällä oli presentaatio. Olin yliopistolla tunnin ennen sitä, niin ehti jopa treenaan :D

Mutta siis loppukevennykseksi koulujutuista pois: enää kuukausi jouluun!! Käytiin eilen leffassa, niin vihdosta viimein Hongkongkin alkaa jo asennoitumaan jouluun, sillä Festival Walk -kauppakeskuksessa oli aivan ihanat joulukoristelut ja joululaulut soi, ai että.

Tää on kyllä yksi kauneimmista ostoskeskuksista
Hongkongissa.


Joku joulunäytelmäkin siellä oli meneillään.

Hyvää joulunodotusta sinne Suomeen kaikille! Ja toivotaan, että saatte vielä uudestaan lunta ennen joulua.


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1