6 lempiasiaa Hongkongissa

Jotenkin kummasti alkaa aina kiinnostamaan tää blogiin raapustelu, kun pitäisi kirjoittaa esseetä, lukea kokeeseen tai muuta vastaavaa. Kumma juttu. Mutta kirjoitin vähän aikaa sitten listaa, mitkä asiat hankaloittavat elämää Hongkongissa ja miten elämä näiden tekijöiden osalta voisi olla vähän helpompaakin :) Koska kaikkihan tykkää listoista, niin ajattelinpa tällä kertaa kertoa teille, mitkä asiat on mun lemppareita! 

1. Hongkongin erityisyys
Joku kaveri tuossa muutama viikko sitten tiivisti asian mielestäni erinomaisesti. Useinhan Hongkongista sanotaan, että se on paikka, jossa itä ja länsi kohtaavat, mutta todellisuudessa Hongkong on ihan ainutlaatuinen ja omanlaisensa ja sen kutsuminen vain idän ja lännen kohtaamispaikaksi on vähättelyä. Mongkok on superkiinalaista aluetta, josta löytyvät sekä kultakalamarkkinat että kiinalaisia kopiotuotteita myyvät kojut. Centralissa kohoavat huikean korkeat pilvenpiirtäjät ja kalliit luksustuotteita myyvät kauppakeskukset. Causewaybaysta sekä Tsim Sha Tsuista taas löytyy molemmat puolet. Siellä kiinalaisen lääketieteen myymiseen erikoistuneet putiikit, trendikkäät hipsterikahvilat ja hulppeat hotellit ovat kaikki sopivasti sulassa sovussa. Toisaalta taas Centralin hektistä elämänmenoa voi paeta ottamalla lautan alle ja suuntaamalla vaikka Lamman saarelle, jonka verkkainen elämänmeno tuntuu olevan kuin toisesta maailmasta.

Wan Chai.
Paikallinen asuinalue jossain Hongkongin länsilaitamilla.

Näkymät Victoria's Peakilta.

Hongkongissa on tosi paljon kaikenvärisiä
rakennuksia.

Mongkokin kultakalamarkkinoilla.



Discovery Bay Lantaun saarella. Monet länsimaalaiset, jotka ovat muuttaneet
Hongkongiin, asuvat täällä.

2. Ruoka
Vaikka välillä tulee ikävä suomalaista ruokaa, niin onhan tää ruoka nyt ihan älyttömän hyvää. Kaikkea löytyy: korealaista, japanilaista, taiwanilaista, thaimaalaista, kiinalaista eli joko kantonilaista, sichuanilaista, shanghailaista tai pekingiläistä. Sitten on tietysti myös länkkäriruokia, kuten italialaisia pitserioita tai amerikkalaisia burgerpaikkoja. Ja jälkkärit ja snäcksit täällä on kyllä ihan omaa luokkaansa. Eggettet on ihan parhaita!

Cheddareggette, tääkin oli ihan hyvää, mutta
lempparimaku on tällä hetkellä kyllä matcha
tai pandan. Pandan on siis kaakkoisaasialainen
maustekasvi.

Mamin ja Maggien kanssa thaimaalaisessa syömässä.

Mäkkäriin on tullut valikoimaan taro pie! Vois tulla Suo-
menkin mäkkäriin.

Japanilaisia rameneita.

Teriyakikanaa ja sushia.

3. Ihmiset
Paikalliset on alkuun ehkä vähän ujoja ja arkoja käyttämään englantia, mutta kun heihin tutustuu, he ovat oikeasti supermukavia. Ja kaupassakäynti on kivaa hieman introvertille suomalaiselle, kun kukaan ei tuputa mitään tai ala harrastamaan smalltalkia. Meikkikaupat on ehkä ainoita, missa myyjät tulee kysymään, tarvitseeko apua tai mitä tuotetta etsii. Muuten vaikkapa verrattuna japanilaiseen kohteliaisuuskulttuuriin hongkongilaiset asiakaspalvelijat saattaa vaikuttaa jopa tylyiltä, mutta itseäni ärsyttäisi enemmän, jos joku alkaisi tuputtamaan tuotteita. Itseasiassa Hongkong ja Kiina ovat jopa tunnettuja Aasiassa asiakaspalvelustaan tai ennemminkin sen puutteesta. Joitakin ihmisiä tämä saattaa ehkä ärsyttää, mutta itse tykkään kierrellä ja katsella ihan rauhassa. Luulen myös, että ulkomaalaisille myyjät saattavat vaikuttaa vielä tylymmiltä, sillä he eivät usein sano sanaakaan kassalla tai korkeintaan sanovat hinnan kantoniksi. Itse luulen tämän johtuvan vain ujoudesta ja englanninkielen puutteellisesta hallinnasta.

Korealainen brändi, miks sen nimi on Åland?? :D

4. Liikkumisen helppous
Kuulin jostain, että Hongkongin metroverkko olisi yksi maailman parhaista. En yhtään ihmettele, niin kätevä se on. Metroverkko kattaa melkein koko Hongkongin lukuunottamatta kaukaisempia saaria ja voit mennä metrolla jopa rajan yli Shenzeniin. Koko ajan rakennetaan uusia metropysäkkejä ja esimerkiksi nyt on tullut viisi uutta metropysäkkiä, joita ei ollut vielä viime syksynä. Myös bussit ovat käteviä ja halpoja ja helpohkoja käyttää, jos katsoo etukäteen missä pysäkillä pitää jäädä pois ja mikä pysäkki sitä edeltää. Joskus bussissa näkyy pysäkit vain kantoniksi mikä saattaa tuoda pieniä haasteita matkaan, mutta siitäkin kyllä selvíää. Myös kaupungissa suunnistaminen on turisteille helppoa, sillä joka puolellla on kylttejä keskeisille turistinähtävyyksille tai kuuluisille paikoille.


Patikointipoluillakin on hyvät opasteet, mutta eksyminen on silti mahdollista,
on tullut testattua.

Söpö Hello Kitty ratikka.

5. Luonto
Oon sanonut tän muutaman kerran aiemminkin, mutta luonto on täällä kyllä niin nättiä. Joo Suomessakin on paljon luontoa, mutta täällä se on niin erilaista kun tutussa kotimaassa, niin sen takia varmaan jaksaa kiehtoa vieläkin. En tyyliin ikinä oo Suomessa mennyt patikoimaan, mutta täällä se on ihan suosikkipuuhaa kauniiden maisemien takia.

Dragon's Back.

Joku kukka kampuksella.
Surffareiden ranta.

Vesiputous Ng Tung Chaissa.

Hongkongin oma Grand Canyon. Oli kyllä
superpieni.





6. Festivalit ja niiden juhlinta.
Festivaalien aikaan jotenkin oppii superpaljon aina lisää kulttuurista ja tavoista Hongkongissa. Kiinalainen uusivuosi ja Mid-Autumn festivaalit oli tän takia just tosi kivoja.

Mid-Autumn festival Victoria's Parkissa.





Kiinalainen uusivuosi, väreinä punaista ja kultaa tietty.

Kukon vuosi.

Minä, Ann, Mami ja Maggie, porukka uutena vuotena.

Semmonen lista tuli nyt tässä mieleen. Kyllä huomaa, että joitain juttuja pitää jo ihan itsestään selvyytenä täällä. Selailin vanhempia kuvia viime lukukaudelta, niin joidenkin kohdalla piti vähän miettiä, että miksi oon pitänyt tätä asiaa niin erikoisena tai tärkeänä, että vaivauduin ottamaan kuvan :D Mutta tämä listaus on tehty ihan sen perusteella, mitkä ovat tällä hetkellä lempparijuttuja Hongkongissa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1