Ihan tavallinen päivä

Kun olin tammikuun alkupuolella Krabilla suomalaisten kavereitteni kanssa, niin he kysyivät minulta, millainen on ihan tavallinen päiväni Hongkongissa. Tämä kirjoitus on muhinut siitä asti mielessäni ja tänään sen ajattelin sitten vihdoin toteuttaa. Vaikka on älyttöman siistiä olla Hongkongissa ja vaikka se varmasti kuulostaa seikkailuntäyteiseltä, niin arkea se elämä tälläkin puolella maailmaa on. Erityisesti näin normaalina keskiviikkona. 

Keskiviikko 9.3.2017

8:50
Herään sateen ropinaan ja teen aamutoimia kaikessa rauhassa. Aamupalaksi on tänään hedelmäsalaattia, sisältäen appelsiinia, lohikäärmehedelmää ja banaania. Caro lahtee luennolle tunnin aikaisemmin kuin minä.




Guavamehu on parasta mitä tiedän!

10:15
Yhäkin sataa, kun astun ulos ovesta ja suuntaan 50 metrin päähän bussipysäkille. Jännä sinänsä, sillä en itseasiassa edes muista milloin täällä on viimeksi satanut kunnolla. Kevät on kuulemma sadekautta, niin eiköhan se sadekin siitä rupea taas yleistymään.


Bussijonossa taas muutama muukin.

10:35
Saavun luennolle pari minuuttia myöhässä ja vuorossa on Putonghuan suullisten taitojen kurssi. Opettelemme sanomaan, mitä teemme viikonloppuna ja käymään sen ympärillä pientä dialogia. Kertaamme myös, mitä olemme kurssilla tähän mennessä oppineet, sillä huomenna on tiedossa välikoe. 

Li laoshi - opettaja Li

12:15
Luennon jälkeen suuntaan Chung Chi kanttiiniin syömään lounasta. Chung Chi kanttiini ei muuten ole mitenkään kummoinen, mutta sieltä saa tajuttoman hyvää kaakkois-aasialaista ruokaa! Tällä kertaa lautaselle valikoitui possua ja nuudeleita indonesialaisittain. Lounaan jälkeen menen viereiseen Chung Chi kirjastoon, jossa teen putonhuan läksyjä ja katson muutamat videonpätkät globalisaatiosta seka luen yhden artikkelin seuraavaa luentoa varten.

Maku 5/5.



14:50
Lähden kirjastosta kohti New Asia collegea, sillä se on toisella puolella kampusta ja kulkemiseen pitää varata hetki aikaa. Vuorossa on globalization and culture -kurssin luento ja ne ovat aina ihan lemppareitani, sillä proffa on huikea ja luennoilla keskustellaan paljon. Erityisesti tällä kerralla, koska vuorossa on keskustelukerta, jossa kerrataan viime luentoja ja pohditaan niiden teemoja. Saimme myös kysymykset viikon päästä palautettavaan esseeseen. Itse kirjoitan varmaan aiheesta "low-end globalization - good or bad for the world?". Suomeksi se siis tarkoittaa kopiotuotteiden jne myymistä ja valmistamista.



Mong Man Wai (tutummin MMW), jossa meillä on luento.



17:25
Luennon päätyttyä hieman myöhässä, päätän käydä pikaisesti kotona ja suunnata sen jälkeen pitkästä aikaa Sha Tinin Ikeaan syömään perunamuusia, lihapullia ja puolukkahilloa <3 Välillä vaan kaipaa kunnon länsimaista kotiruokaa. Ikea oli ihanan tyhjä kerrankin, sai jopa ruokailupaikan suoraan eikä tarvinnut odotella ollenkaan niinkuin yleensä. Pohdin muuten tossa juuri, että Suomessa ihmiset ei muistaakseni mene tuntemattomien kanssa istumaan samaan pöytään ravintoloissa ja kahviloissa. Täällä se on ihan välttämätöntä, sillä ihmisiä on niin paljon ja tilaa vähän, niin jokainen tuoli otetaan kyllä aina hyötykäyttöön, erityisesti ruuhka-aikoina.

Kolkko asuntolan käytävä.





Nam, olipa hyvää pitkästä aikaa.

20:00
Suuntaan Sha Tinista takaisin muutaman metropysäkin verran yliopistolle. Kampuksen yöbussijono on taas mukavan pitkä, mutta onneksi mahdun mukaan ensimmäiseen bussiin, ettei tarvitse odotella toista. Kotona yritän harjoitella Caron avustuksella putonghuan huomiseen suulliseen kokeeseen. Menestys ei ehkä ole niin hyvä, sillä Caro ei edes ymmärrä, mitä yritän hänelle sanoa. Noh, toivotaan että opettaja ymmärtää huomenna.



Paloharjoitus, josta suurin osa ei edes tiennyt. Yleensä kun palohälyttimet alkaa
soimaan, kukaan ei poistu rakennuksesta, sillä ne soi oikeesti tosi usein ilman
syytä. Yleensä keskellä yötä. Sinänsä vähän huono juttu, jos olisi oikeasti joku
 vaara tilanne.

22:50
Ennen nukkumaan menoa soiteltiin vielä siskon kanssa noin tunnin WhatsApp-puhelu. Oli kiva kuulla taas mitä Suomeen oikein kuuluu!


Semmonen oli mun ihan tavallinen keskiviikko. Seuraavat päivät menee varmaan myös opiskelun merkeissä, kun tosiaan pitää kirjoittaa ens viikon torstaiksi kaksi esseetä. Toinen on jo mainitsemani low-end globalization -essee ja toisen antropologian kurssin pidempään esseeseen saan päättää aiheen itse. Kirjoitan varmaan jotain Hongkongin kotiapulaisista (domectic workers) ja heidän hyvinvoinnistaan. Aihe on todella kiinnostava ja juuri nimenomaan Honkongille ominainen. Tykkään kyllä opiskeluista täällä, sillä monia kiinnostavia aiheita on päässyt käsittelemään Aasian ja nimenomaan Hongkongin näkökulmasta.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1