"The most instagrammed places in HK"

Nyt kun olen viettänyt tällä puolella maailmaa jo aika tasan seitsemän kuukautta, niin on tullut hyvin huomattua, mitkä ovat kuvatuimpia paikkoja Hongkongissa. Useat näistä paikoista ovat suosittuja sekä turistien että paikallisten keskuudessa. Ja erityisesti vaihtarien :) Eli kuvapainotteista postausta tiedossa tällä kertaa.

Victoria's Peak. Pakollinen kuvauskohde jokaiselle, joka vierailee Hongkongissa. Ylös pääsee joko a) ratikalla, b) bussilla tai c) kävellen. 




Hongkongin ääriviivat Tsim Sha Tsuista. Toinen pakollisista kuvauskohteista.




Maailman suurin buddha Lantaun saarella. 



"Hongkongin Venetsia" eli Tai O kalastajakylä. Omasta mielestäni vähän rähjäistä kalastajakylää ei voi Venetsiaksi kutsua, mutta onhan tuolla tietysti tavallaan kanaalit, joissa menee veneitä. Mutta jos haluaa nähdä aitoa Hongkongia ja kalastajakyläelämää, niin sitä tuolta kyllä löytyy. Ja hyvää ruokaa!



Long Ke ranta Sai Kungin lähistöllä. Ihan mun lemppari ranta ikinä missään <3 Paljon parempi kun mitä Thaikuissa tai Vietnamissa näkyi. Hongkongista puhuttaessa ei kyllä tule ensimmäisenä tällaiset paratiisirannat mieleen, sen takia tämä juuri onkin niin huikea löytö. Riippuu tietysti mitä hyvässä rannassa arvostaa. Jos tykkää palvelujen läheisyydestä, niin niitä täältä ei kyllä löydy. 



Nan Lian puutarha. Hongkongin hienoin kiinalaistyyppinen puutarha.



Choi Hung Estate eli "sateenkaarirakennus". Yks ehdottomasti eniten näkemisen arvoinen rakennus täällä! 




Pavillion of Harmony meidän yliopistolla. Kuvatuin paikka yliopistolla. Ja onhan se nyt aika hieno.




Dragon's Back. Tämä reitti on jokunen vuosi sitten nimetty "the world's best urban walk". Omasta mielestäni nimitys pitää kyllä täysin paikkansa. 



Stanley. Jos kaipaa eurooppalaistyylistä ja rauhallista asuinaluetta Hongkongista, kannattaa muuttaa tänne.



Cheung Chau saari. Tämä saari on kyllä rauhallisuuden perikuva, siellä ei ole edes autoja muutamaa poliisiautoa ja ambulanssia lukuunottamatta.




Katutaide, erityisesti SOHOn alueella.











Nämä puut Kennedy Townissa ja taitaa niitä Sohossakin ainakin olla. On aika hienoja, kun on tossa muurissa kiinni!



Yick Cheong rakennus Tai Koossa. Rakennus on sen takia kuuluisa, että siellä kuvattiin osa yhteen Transformers leffoista, oiskohan olla neloseen ellen väärin muista.





Lion's Rock.




Sai Wan swimming shed. Aurinkoisella säällä ihan ykköspaikka kuvaukseen. Ja toimi se ihan ookoosti vähän pilvisemmälläkin ilmalla.



Nam Shang Estate. Asuinalue Shek Kip Meissä. Ihan kiva paikka, mutta ei kyllä vedä vertoja "sateenkaarirakennukselle".




Tsing Ma silta auringonlaskun aikaan. Tästä paikasta olen jo pitkään haaveillut ja vihdosta viimein oli aurinkoinen ilma, niin päätin lähteä hyvän auringonlaskun toivossa extempore kävelylle Tsing Yin patikointipoluille. Extemporereissut on aina parhaita!




Hongkongilaiset on hurahtanut valokuvaamiseen ja Hongkongissa on paljon kuvaamisen arvoisia paikkoja. Mullakin on monta paikkaa vielä to do -listalla, mitä pitää nähdä ennen kotiinpaluuta. Saas nähdä kuinka monta niistä ehdin käymään läpi :D Luultavasti en kaikkia, mutta onpahan sitten ainakin syy tulla tulevaisuudessa takaisin Hongkongiin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa

Nähdään taas Hongkong

Taiwanin parhaat osa 1